Case study Yodel

Miljoen pakketten per dag factureren


Yodel is het op één na grootste koeriersbedrijf van het Verenigd Koninkrijk. De logistiek dienstverlener verzorgt elke week de bezorging van miljoenen pakketjes door het hele land. De facturatie gebeurt automatisch, met behulp van Diesis. 

Neem contact op of Lees meer ervaringen

4CEE_header_scroll

Als één van de grootste koeriersdiensten van het Verenigd Koninkrijk bezorgt Yodel wekelijks miljoenen pakketten. Dit doen zij vanuit 50 locaties verspreid over het land. 

Miljoenen facturen met complexe prijsbepalingen

Al die bezorgde pakketjes moeten natuurlijk ook gefactureerd worden. Op piekdagen gaat het om meer dan een miljoen facturen. En om het nog ingewikkelder te maken, is de prijs van elk individueel pakketje afhankelijk van zo'n 50 verschillende factoren. Denk daarbij aan het gewicht, de grootte en de bezorglocatie. Daarnaast spelen ook contractuele afspraken een rol in de prijsbepaling.

Het is een onmogelijke klus om al die miljoenen facturen handmatig op te maken en te versturen. Daarom helpt Diesis Yodel met automatische facturatie. Dankzij de toepassing van business logica berekent onze software oplossing voor complex billing de prijzen automatisch. Vervolgens worden de facturen automatisch opgemaakt en op de juiste manier verzonden naar de klanten. 

Wil je meer weten over automatische facturatie met Diesis?

 
Neem contact op of  Lees meer ervaringen