Contractmanagement

Meer overzicht, inzicht en grip

Heeft u een goed inzicht en overzicht wanneer het om uw contracten gaat? Is er een centrale plek waar alle contracten staan opgeslagen, of ligt het beheer bij verschillende medewerkers? Is uw verdere administratie qua digitalisering up  to date maar blijven uw contracten daarin achter? Kies dan voor onze efficiënte en gebruiksvriendelijke contractmanagement en contractbeheer oplossing.

Wat is contractmanagement?

Er zijn vele definities van contractmanagement. Over het algemeen wordt het omschreven als het proces van het vastleggen, beheren én bewaken van alle afspraken die u met contractpartijen (klanten én leveranciers) maakt. Met daarnaast de mogelijkheid om ook pro-actief te sturen hierop.

De contracten waarin alle gemaakte afspraken over bijvoorbeeld de levering van goederen en diensten die nodig zijn om uw proces draaiende te houden, zijn van vitaal belang voor uw organisatie. Vaak zijn het uw belangrijkste kostenposten waar dan ook zorgvuldig mee om moet worden gegaan. Een contractmanagement oplossing zorgt voor overzicht en inzicht en zorgt dat u in control bent.

GettyImages-556336149

Wat zijn de voordelen van contractmanagement software?

Naast dat u een duidelijk inzicht krijgt in al uw contracten, kan het overstappen op een contractmanagement oplossing  u nog meer voordeel opleveren.

 • Alle contracten centraal beschikbaar

  Doordat uw contracten centraal opgeslagen staan en voor alle bevoegde personen binnen uw organisatie toegankelijk zijn, is in één oogopslag te zien wat looptijd, speciale afspraken, verlengingsmogelijkheden etc zijn. Een compleet overzicht, contracten die niet meer ‘kwijt’ raken.

 • Einde aan ongeziene en stilzwijgende verlenging

  Binnen het systeem zijn verschillende notificaties in te stellen zoals opzegtermijn/datum. Zo krijgt u automatisch en op tijd een melding van bijvoorbeeld de einddatum van het contract. Zo bent er op tijd bij om opnieuw over contractvoorwaarden te onderhandelen.

GettyImages-1154013292
 • Bevoegdheden centraal vastgelegd

  Door het vaststellen en vastleggen van rollen en rechten is precies duidelijk wie waarin inzage heeft. Zo zien uw medewerkers alleen die contracten die voor hen van belang zijn. Zo wordt het werken efficiënter en veiliger. Er worden minder fouten gemaakt.

 • Compleet digitaal dossier

  Eenvoudig zijn bijlagen die van toepassing zijn op het contract, bij het contract vast te leggen. Zo is alle relevante informatie centraal vastgelegd en beschikbaar. Een einde aan een speurtocht door allerlei losse e-mailtjes, digitale bronnen en fysieke kasten.

 • Voorkom dubbele kosten, bespaar geld

  Wanneer u gaat werken met een contractmanagement oplossing wordt u min of meer gedwongen om alle afspraken en contracten onder de loep te nemen. Profiteer van inkoopkortingen door het afsluiten van raamovereenkomsten en breng een einde aan stilzwijgende verlening.

GettyImages-709129529

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze  krachtige oplossing voor het centraal bewaken, beheren en opslaan van uw contracten?

Neem contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een adviesgesprek. Wij vertellen u graag meer.

Contact opnemen

GettyImages-1132121143