2 min read

ICreative ontzorgt bouwsector op weg naar elektronisch factureren

Featured Image

Levert u producten en diensten aan de bouwsector en verstuurt hiervoor facturen? Dan krijgt u per 1 januari 2022 te maken met de aangekondigde wijziging in het ontvangen en versturen van facturen binnen de bouw. Een aantal van de grote bouwondernemingen stapt bij de start van het nieuwe jaar namelijk over op het versturen en ontvangen van facturen volgens DICO versie SALES005.

DICO is dé berichtenstandaard voor digitale communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Het versturen en ontvangen van facturen volgens deze standaard gaat vanuit een boekhoudpakket of vanuit ERP-software, mits deze daarvoor geschikt is. Door gebruik te maken van de Validatie Service (IVS) van zusterorganisatie ICreative bent u direct al startklaar voor deze nieuwe manier van factureren volgens de DICO SALES005 standaard. De software is hierop namelijk al voorbereid en aangepast.

Winst voor iedereen

Binnen de bouwsector worden elk jaar miljoenen facturen verstuurd. En dan ook nog eens op ongeveer evenveel manieren. Met het maken van deze facturen is veel tijd en geld gemoeid. Om maar niet te zwijgen over wat het verwerken van facturen aan tijd en geld kost. Reden voor een aantal grote bouwbedrijven om de handen ineen te slaan en toe te werken naar de introductie van een efficiëntere, voordeliger én snellere manier van factuuruitwisseling. Met als resultaat dat de bouw op 1 januari 2022 elektronisch gaat factureren volgens DICO versie SALES005. Een uitwisselingen van bestanden volgens een en dezelfde taal.
Door gebruik te maken van de softwareonafhankelijke berichtenstandaard kunnen bedrijven veilig, efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen.


Bent u al klaar voor DICO SALES005?


Levert u producten of diensten aan bouwondernemingen? Dan is het van belang om zo snel mogelijk te gaan factureren volgens deze standaard. Zo bent u verzekerd van snelle(re) betaling van uw facturen. De ICreative Validatie Service van biedt uitkomst. Deze universele softwareoplossing is ERP onafhankelijk inzetbaar en stelt u in staat om direct al via de nieuwe standaard uw facturen uit te wisselen.


Trotse partner Ketenstandaard Bouw en Techniek


Vanuit 4CEE is onze zusterorganisatie partner binnen Ketenstandaard Bouw en Techniek, een onafhankelijke en neutrale organisatie die standaarden voor o.a. de bouw en installatieketen ontwikkelt en beheert. Zo is ICreative betrokken bij het ontwikkelen en introduceren van de DICO standaard.

Op www.e-facturerenindebouw.nl is meer informatie te vinden over de voordelen van DICO en hoe u hiernaar kunt updaten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de werking en inzetbaarheid van de ICreative Validatie Service? Neem dan contact op met Michiel Leenaers (mleenaers@icreative.nl/ 06 – 14 68 81 77) hij vertelt u graag meer.

 


Wat is de ICreative Validatie Service?

De ICreative Validatie Service (IVS) is een SaaS-dienst welke wordt ingezet om XML documenten te verwerken, transformeren en verrijken. IVS biedt daarnaast ook de mogelijkheid om documenten te retourneren als deze niet voldoen aan de gestelde bedrijfsregels.


IVS kan verschillende bestandstypes (zoals XML en PDF) verwerken. Voor het bestandstype XML worden meerdere formaten ondersteund zoals: Sales005, UBL, HRXML en SAP IDOC). Deze XML-documenten kunnen worden gevalideerd, verrijkt en vervolgens omgezet naar het formaat dat nodig is in de backend-applicatie (bijvoorbeeld Basware SaaS of een ERP-systeem zoals SAP of Microsoft Dynamics AX). Met de inzet van IVS wordt de verwerking van XML-documenten gestandaardiseerd en wordt de kwaliteit uw documentstromen verbeterd