Budgettering en prognoses

Werkt u voor het doen van prognoses en het vaststellen van budgetten met MS Excel? Is zo in de loop van de tijd een wir war aan bestanden ontstaan met ingewikkelde macro’s en koppelingen naar andere bestanden? Weet u dat u minder complexe wijze uw budgetten kunt vaststellen en prognoses kunt doen?

Diesis Budget & Forecast software speciaal voor Unit4 Financials biedt u de mogelijkheid om op minder complexe wijze budgetten vast te stellen en prognoses te doen.

Het maakt een einde aan verschillende losse MS Excel bestanden met ingewikkelde macro’s en koppelingen. De Diesis Budget & Forecast software beschikt over een budgetterings- en prognoseoplossing die de veel voorkomende aandachtspunten van MS Excel omzeilt.

Hoe werkt Diesis Budget & Forecast?

  • Financiële gegevens worden vastgelegd in een database, waarbij per periode de historie wordt opgebouwd.
  • De inhoud wordt gepresenteerd in MS Excel (of een andere rapportageoplossing).
  • De actuele data of historie kan, inclusief de bijbehorende toelichtingen, worden opgehaald middels het verversen van de data.

Budget en forecast software zorgt voor efficiency

Naast het feit dat er een einde komt aan de wirwar aan MS Excel bestanden met ingewikkelde macro’s en koppelingen meer, kunnen daarnaast meerdere mensen tegelijkertijd aan de inhoud werken. U kunt op basis van logica allerlei ‘what-if’ scenario’s draaien. De gegevens zijn op basis van gebruikersrollen te beveiligen. Per rol kunt u instellen wie wat mag zien en wie gerechtigd is onderdelen aan te passen. U verhoogt daarmee uw efficiency.

Beter budgetten afgeven en prognoses doen?

Wilt u ook beter budgetten kunnen afgeven en nauwkeuriger prognoses kunnen doen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek wat forecast software voor uw organisatie kan betekenen. We vertellen u er graag meer over!

Neem contact op