Visualisaties

Zoekt u naar een Business Intelligence tool die uw rapportages visueel kan maken? Om uw rapportages, grafieken en dashboards te verduidelijken voor al uw medewerkers, kan het handig zijn om de cijfers visueel te maken. Dan is Power BI een goede oplossing voor u.

Wat is Power BI?

Power BI is een moderne Business Intelligence tool gemaakt door Microsoft. Net als een normale Business Intelligence tool is het in staat om gegevens vanuit verschillende databronnen te combineren en weer te geven in een dashboard. Het verschil bij Power BI is dat deze gegevens visueel aantrekkelijk zijn gemaakt en dat de dashboards interactief opgemaakt kunnen worden.

Power BI maakt bijvoorbeeld gebruik van grafieken om de gewenste data weer te geven. Deze grafieken hebben de mogelijkheid om in te zoomen op de achterliggende informatie: informatie waarmee de grafiek gevuld is. Uw eindgebruikers kunnen dus verder inzoomen in de gegeven informatie.

De toepassing van Power BI

Power BI is systeemonafhankelijke software. Dat wil zeggen: de tool kan gekoppeld worden aan diverse databronnen en zo inzichtelijke dashboards creëren. Binnen de software kunt u kiezen uit een lijst met standaard koppelingen, zoals Google Analytics, Salesforce, Facebook, Mailchimp, etc. Maar ook andere bedrijfsapplicaties als Unit4 Financials (voorheen Coda) en Billing zijn eenvoudig te ontsluiten. Hierdoor is Power BI breed in te zetten binnen een organisatie.

Power BI is beschikbaar als on-premise- en cloudoplossing beschikbaar.

Implementatie en inrichting van Power BI

Power BI is een gratis tool wanneer u gebruikt maakt van Microsoft 365. Echter zijn de mogelijkheden met het gratis account beperkt wanneer u de gegevens wilt delen met andere accounts. U kunt tegen een kleine investering een abonnement afsluiten.
De implementatie van een dashboard in combinatie met Unit4 Financials is binnen een paar dagen gedaan. U kunt dus al vrij snel gebruik maken van de voor u ingerichte rapportages.

Power BI en/of Unit4 Financials in laten richten door Diesis?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Op deze manier kunnen wij uw wensen inventariseren en samen bepalen wat de beste opties zijn voor uw organisatie.