E-facturatie

Veel bedrijven verwarren e-facturatie met het versturen van een factuur als pdf. Maar e-facturatie gaat veel verder. E-facturatie is het digitaal versturenontvangen én automatisch verwerken van facturen volgens een gestandaardiseerde opmaak.  Wij bieden u een e-facturatie oplossing met directe integratie in Unit4 financials.

Vele organisaties gingen u al voor in het profiteren van de voordelen van e-facturatie. Wanneer stapt u over?  

Ontdek de voordelen van e-facturatie

Het geautomatiseerd versturen en ontvangen van uw facturen biedt vele voordelenNaast de besparing in tijd en geld die gerealiseerd wordt, zijn er nog meer voordelen te noemen: 

  • Veiliger– Elke e-factuur wordt gecontroleerd op IBAN, BTW- en KvK nummer. Zo worden dubbele facturen en spookfacturen effectief onderschept.  
  • Kortere betalingstermijn  een e-factuur wordt gemiddeld 7 dagen eerder betaald dan een papieren factuur 
  • Cijfers sneller up to date  doordat in- en uitgaande facturen direct en dus sneller in de boekhouding komen te staan, beschikt u sneller over actuele cijfers.  
  • Minder foutgevoelig  het proces van e-facturatie bestaat uit minder (menselijke) stappen waardoor de kans op fouten wordt verminderd. 

Hoe werkt e-facturatie?

Bij e-facturatie worden facturen automatisch en zonder menselijk handelen gegenereerd. Het versturen en ontvangen van e-facturen verloopt via PEPPOL, het Europese netwerk voor e-facturatie. Om ook e-facturen te kunnen versturen heeft u toegang nodig tot het PEPPOL netwerk door aansluiting op een gecertificeerd PEPPOL Access Point. Deze toegang kunnen wij voor u regelen door middel van ons Easy Exchange Acces PointHeeft u voorkeur voor een ander Access Point? Geen probleem, ook dat kunnen wij voor u regelen.  

Volg een van onze gratis webinars

Maak kennis met onze oplossing voor e-facturatie met directe integratie in Unit4 Financials tijdens een van onze informatieve webinars.

Bekijk onze agenda

E-facturatie en Unit 4 Financials

Speciaal voor organisaties die gebruik maken van Unit4 Financials hebben wij de Diesis E-Invoicing Connector en het Diesis Invoice Portal ontwikkeld waarmee u o.a. direct e-facturen kunt verwerken in Unit4 Financials, maar bijvoorbeeld ook automatisch e-facturen kunt genereren. Volledig opgemaakt en voorzien van bijlagen.   

Diesis E-invoicing Connector

Direct e-facturen verwerken in Unit4 Financials

De e-facturen die u vanuit verschillende bronnen ontvangt, kunt u door middel van de Diesis Einvoicing Connector direct in laten lezen in Unit4 Financials, met daarbij de gewenste boeking. De verdere verwerking en goedkeuring kan binnen Unit4 Financials plaatsvinden. Hiervoor is dus géén aanpassing in Unit4 Financials nodig. De Diesis E-invoicing Connector werkt met elk PEPPOL AccesPoint.  

Diesis Invoice Portal

E-facturen genereren, opmaken en mét bijlagen versturen –  Unit4 Financials

Speciaal voor Unit4 Financials hebben wij een unieke add-on ontwikkeld: het Diesis Invoice Portal. Deze oplossing genereert op basis van factuurdata uit Unit4 Financials (en/of aanvullende data uit uw ERP pakket) een als PDF, XML of PEPPOL-bestand opgemaakte factuur.

Verder zorgt het portal voor het verzenden van de factuur op een vooraf vastgestelde wijze per debiteur. Evoor het boeken van de factuur in Unit4 Financials. Voeg tenslotte eenvoudig één of meerdere bijlagen toe aan uw factuur waarmee ze klaar zijn om verstuurd te worden, volledig automatisch of na goedkeuring. 

Het Diesis Invoice Portal voor Unit4 Financials biedt ook de mogelijkheid om een iDeal link toe te voegen aan de factuur waardoor uw particuliere klant of burger/relatie de factuur snel en eenvoudig kan betalen.  

Kies voor een toekomstgerichte totaaloplossing!

Wij kunnen u een totaaloplossing bieden waarmee u het volledige proces van inkoop/verkoop tot aan facturatie/betalingen kunt automatiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het automatisch verwerken van de betalingen van uw debiteuren maar ook aan de automatische verwerking van uw betalingen aan uw crediteuren.  Wij bieden u een e-facturatie totaal oplossing met directe integratie in Unit4 financials

Kiest u ook voor een toekomstgerichte totaaloplossing en daarmee voor vermindering van uw administratieve lasten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen u graag verder! 

Neem contact op