Geautomatiseerde bankafschriften verwerking

Is het verwerken van uw bankafschriften een tijdrovende, complexe en foutgevoelige klus? Ontbreekt daardoor een goed inzicht in uw openstaande posten? Ontdek dan de mogelijkheden van Diesis Bank Statements, onze oplossing voor het geautomatiseerd verwerken van uw bankafschriften in Unit4 Financials.

In 4 geautomatiseerde stappen uw bankafschriften verwerken in Unit4 Financials met Diesis Bank Statements.

Door over te stappen op geautomatiseerde bankafschriften verwerking kunt u een tijdsbesparing realiseren van 25%. Tijd die door u of uw medewerkers aan andere werkzaamheden kan worden besteed.

Hoe werkt Diesis Bank Statements?

Met Diesis Bank Statements worden uw bankafschriften automatisch verwerkt vanaf het inladen van de bankbestanden tot aan het boeken/afletteren in Unit4 Financials. De bankbestanden kunnen via een WebService worden aangeleverd of automatisch uit een netwerk locatie worden opgehaald. Gebruikers kunnen de bestanden ook handmatig laden. De overige taken in het proces kunnen gepland of handmatig worden uitgevoerd. Het gehele proces van de verwerking van uw bankafschriften wordt door inzet van Diesis Bank Statements beter beheersbaar.

Onze oplossing is web-based en dus werkplek onafhankelijk door u en uw medewerkers te gebruiken.

Het proces in hoofdlijnen

In hoofdlijnen ziet het proces  er als volgt uit:

Geautomatiseerd bankafschriften verwerken Unit4 Financials

Stap 1: Laden

Allereerst wordt het bankafschriftbestand ingeladen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het CAMT053 bestandsformaat. Dit is het nieuwe formaat dat door de banken wordt gehanteerd. In éém bestand kunnen meerdere afschriften voor meerdere bankrekeningen opgenomen zijn.

Stap 2: Herkenning

Op basis van het transactietype van de afschriftregels wordt een standaard rekeningcode opgehaald uit Unit4 Financials. Aan de hand van de tegenrekening wordt dan de debiteur of crediteur bepaald en toegevoegd aan de afschriftregel(s). Als voor het transactietype geen toewijzing nodig is, worden de afschriftregels gereed gemeld om te kunnen boeken.

Stap 3: Toewijzing

Op basis van het betaalkenmerk of de ouderdom van de openstaande facturen worden de afschriftregels aan openstaande posten toegewezen.  Toewijzing op basis van ouderdom is alleen mogelijk als de debiteur of crediteur gevonden is aan de hand van de tegenrekening van de afschriftregel. Als afschriftregels zijn toegewezen worden ze gereed gemeld om te kunnen boeken.

Wanneer er voor afschriftregels geen openstaande factuur is gevonden, zullen deze afschriftregels achterblijven in Diesis Bank Statements. Op basis van een ingesteld zoekargument kunnen deze dan opnieuw worden toegewezen, maar ze kunnen ook handmatig worden vrijgegeven om te boeken. Ze worden dan naar het Unit4 Financials (Coda) Register geboekt voor verdere afhandeling.

Stap 4: Boeken en afletteren

Als laatste stap worden de afschriften geboekt naar Unit4 Financials. Toegewezen afschriftregels worden dan ook automatisch afgeletterd met de gevonden openstaande facturen.

Download het stappenplan

De belangrijkste kenmerken op een rij

  • Automatische en handmatige verwerking van CAMT.053 bestanden t/m boeken en afletteren
  • Controle op dubbele verwerking​
  • Eenvoudige en transparante structuur​
  • Bestanden kunnen meerdere afschriften en bankrekeningen bevatten
  • ​Eén administratie voor bankrekeningen in meerdere U4F bedrijven​
  • Uitgebreide verwerkingslogboeken​
  • State-of-the-art gebruikersinterface, volledig geschikt voor Cloud & SaaS​
  • ​Naadloze integratie met Unit4 Financials versie 13 en 14
  • Door gebruiker(s) zelf te beheren

Klaar om te starten?

Wilt u meer weten over Diesis Bank Statements? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op