Upgrade Unit4 Financials (Coda)

Hogeschool Zeeland (HZ) heeft in samenwerking met Diesis een upgrade uitgevoerd van Unit4 Financials (Coda) versie 11.3 naar versie 13. Bij de upgrade naar Unit4 Financials versie 13 dienden de bestaande functionaliteiten en interfaces te blijven bestaan, en daarnaast hebben we in overleg gekeken naar nieuwe functionaliteiten die versie 13 te bieden heeft.


Hogeschool Zeeland (HZ) heeft in samenwerking met Diesis een upgrade uitgevoerd van Unit4 Financials (Coda) versie 11.3 naar versie 13. Bij de upgrade naar Unit4 Financials versie 13 dienden de bestaande functionaliteiten en interfaces te blijven bestaan, en daarnaast hebben we in overleg gekeken naar nieuwe functionaliteiten die versie 13 te bieden heeft (denk hierbij bijvoorbeeld aan Generiek Opvragen in combinatie met PrintFormatter). Diesis heeft zowel het technische gedeelte (installatie) als de functionele kant van het upgrade project op zich genomen.

Belangrijke wensen die HZ voorafgaand aan het project kenbaar heeft gemaakt zijn:

  • Uitfaseren van Onguard en debiteurbewaking onderbrengen in Unit4 Financials
  • Uitfaseren van Coda Billing  en onderbrengen in Unit4 Financials

Voordeel van het uitfaseren van deze functionaliteiten is het gebruik van minder applicaties en modules, hetgeen een positief effect heeft op licentiekosten en onderhoud.

Deze punten hebben we kunnen realiseren in Unit4 Financials v13 door:

  • Debiteurenbeheer onder te brengen in de ‘Aanmaan’ functionaliteit van Financials, waarbij periodiek een run gestart wordt en aanmaanbrieven per email verstuurd worden naar de debiteur. Bij de inrichting van het debiteurbeheer is ook de “WIK” (Wettelijke Incasso Kosten) meegenomen, dit zijn extra kosten die vermeld moeten worden op een aanmaanbrief. Hiervoor heeft Diesis maatwerk geschreven en geïmplementeerd dat zorgdraagt voor deze berekening.
  • Verkoopfacturen te boeken via voorgedefinieerde Coda XL sjablonen. Vervolgens worden deze boekingen via de Financials functionaliteit ‘Facturen afdrukken’ opgevraagd en via email verstuurd naar de debiteur.
Geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte of een persoonlijk gesprek? Contact opnemen