Robotic Process Automation (RPA)

Bij Robotic Process Automation (RPA) draait het om het automatiseren van herhalende handelingen die nu handmatig worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen en invoeren van gegevens of het valideren en consolideren van informatie. Vaak gebeurt dit vanuit meerdere applicaties/systemen/portals of spreadsheets.

Met RPA voegt u als het ware een ‘virtuele medewerker toe aan uw organisatie. Hierdoor kunt u processen digitaliseren zonder dat er een aanpassing in uw ICT-systeem nodig is.

Wat zijn de voordelen van Robotic Process Automation?

Met de invoering van RPA binnen uw organisatie wordt eenvoudig en routinematig werk uw medewerkers uit handen genomen. Zij kunnen zich daardoor focussen op meer uitdagende en zinvolle klussen. Robotic Process Automation moet u zien als een versterking van uw team en zeker niet als vervanging.

Een geïnstalleerde RPA is in staat om 24/7 geautomatiseerde werkzaamheden uit te voeren. De kosten voor uitvoering van een proces zullen aanzienlijk lager worden door de inzet van RPA.  Ook zorgt RPA voor het verkorten van doorlooptijden. Processen zijn minder foutgevoelig en daarmee verbetert de kwaliteit.

Ook RPA inzetten om uw organisatie te versterken?

Wilt u ontdekken welke herhalende handelingen geautomatiseerd zouden kunnen worden in combinatie met het gebruik van Unit4 Financials en andere applicaties?Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.