3 min read

Maak kennis met Mike van Egdom

Featured Image

In deze rubriek maak je kennis met het Diesis-team. Deze keer vertelt onze nieuwste aanwinst Mike van Egdom over zichzelf en over zijn baan als Functioneel Consultant bij Diesis. 


Mike versterkt ons team sinds april 2023. Zijn specialisme is Unit4 Financial Planning and Analysis, of kortweg Unit4 FP&A. Daarnaast kent ook Unit4 Financials by Coda weinig geheimen voor deze consultant. 
 

Wat is Unit4 FP&A?

“Unit4 FP&A biedt onder andere ondersteuning op de plannings- en begrotingscyclus bij organisaties. Binnen de lokale overheid bijvoorbeeld richt het zich op de programmabegroting tot aan de jaarrekening en kadernota; er komt enorm veel bij kijken, maar het is wel ieder jaar weer dezelfde cyclus”, vertelt Mike. Uiteraard is dit ook toepasbaar op andere branches.

“Unit4 FP&A geeft onder meer inzicht in de financiële gegevens en maakt het mogelijk om deze snel en eenvoudig te analyseren en te rapporteren. Op basis van het verkregen inzicht kan eventueel bijstelling plaatsvinden. Het aangepaste beleid wordt weer verwerkt in een nieuwe programmabegroting zodat de cirkel rond is.  

Gesprekspartner zijn

U, als klant van Diesis, zult Mike dus vooral zien wanneer u besluit om met Unit4 FP&A aan de slag te gaan. Hij begeleidt de implementatie van A tot Z.

Op zijn rol heeft hij een duidelijke visie. “Ik wil geen consultant zijn die bij een klant z’n dingetje doet en dan weer weggaat. Ik wil meer een gesprekspartner zijn, echt meedenken en zo nog meer toegevoegde waarde bieden. Ik vind het leuk om samen de diepte in te gaan. Hoe ziet de P&C-cyclus er nu concreet uit? Is er wel inzicht in het beleid? Welke doelstellingen zijn er en worden die op basis van de huidige bedrijfsvoering ook gehaald? Waarom niet? En hoe kan deze oplossing daarbij helpen?” 

"Ik wil geen consultant zijn die bij een klant z'n dingetje doet en dan weer weggaat."

Deze baan is voor Mike een mooie balans tussen Finance en een softwaretoepassing. “Ik vind de complexiteit van de financiële informatiestromen bij bijvoorbeeld gemeentes en waterschappen erg interessant en zie het als een uitdaging om hier samen nog meer inzicht in te verschaffen door het implementeren van Unit4 FP&A”, aldus de consultant.

En: “Ik heb meer dan tien jaar gewerkt in de wereld van boekhoudpakketten en accountantskantoren. Het is een gave uitdaging dat Unit4 FP&A wat meer hoog-over is en andere eindgebruikers kent, zoals controllers bij gemeenten en waterschappen.” 

Als hij niet aan werk is

Als Mike niet aan het werk is, dan kun je hem waarschijnlijk met zijn vrouw en twee kids in Veenendaal vinden. Is ‘ie niet thuis? Grote kans dat Mike dan op de Utrechtse Heuvelrug aan het mountainbiken is óf ergens op het terras een speciaal biertje soldaat maakt.  

bulb Leestip

Eerder in deze rubriek stelde technisch consultant Peter Kadiks zich voor. 

>> Maak kennis met Peter

Peter