Optimalisatie software

Vraagt u zich af of u alle functionaliteiten binnen de software wel optimaal benut, of  denkt u dat uw proces nog efficiënter ingericht kan worden? Onze consultants kijken samen met u naar de huidige inrichting en adviseren u over welke aanpassingen er  doorgevoerd kunnen worden.


Diesis is gespecialiseerd in het implementeren en optimaliseren van complexe financiële software. Hierbij ligt de focus op het financiële boekhoudpakket Unit4 Financials (Coda), Billing software en een aantal BI tools.

Vraagt u zich af of u alle functionaliteiten binnen Unit4 Financials (Coda) of Billing wel optimaal benut, of  denkt u dat uw proces nog efficiënter ingericht kan worden? Onze consultants helpen u graag. Zij kijken samen met u naar de huidige inrichting en adviseren u over welke  aanpassingen er  doorgevoerd kunnen worden om uw processen optimaal te laten verlopen.

Ook kan het voorkomen dat er bij de initiële implementatie voor een bepaalde route is gekozen die helaas niet zo uitpakt zoals u had gehoopt.  Of dat er bij de implementatie gekozen is voor een basis opzet, maar dat u in de loop van de tijd extra functionaliteiten toe zou willen voegen. Hierbij kan Diesis u helpen. Samen met u richten we de software zo in dat dit uw proces optimaal ondersteunt.

Quick scan

Voordat we het proces gaan beginnen, doen we eerst een Quick scan bij uw organisatie. Dit houdt in dat we kijken naar de huidige financiële processen binnen uw organisatie en naar de inrichting van de software. Daarnaast worden er gesprekken gevoerd met de betrokken medewerkers om te achterhalen waar de knelpunten zitten en wat de wensen zijn. Op basis van dit onderzoek ontvangt u een  duidelijke analyse in combinatie met een verbeterplan.

Optimalisatie Unit4 Financials (Coda)

Voor Unit4 Financials  (Coda)zijn er veel verschillende optimalisatie mogelijkheden. Dit kan in de vorm van het aan- of juist uitzetten van extra functionaliteiten. Maar het kan ook zijn dat  een extra module de oplossing biedt. Unit4 Financials heeft naast een basis module vier andere modules; orderadministratie, inkoopfacturering, verkoopfacturering en activa.

Wanneer de behoeftes van uw organisatie niet binnen de software zelf kunnen worden opgelost, bieden wij nog  andere, aanvullende, oplossingen. Voor uitgebreidere rapportages bieden  bijvoorbeeld Power Bi of SAP Business Objects een mooie oplossing. En mocht u echt speciale wensen hebben, dan kunnen extra functionaliteiten ook toegevoegd worden met behulp van onze, zelf ontwikkelde, Reporting Hub.

Optimalisatie Billing

Billing is een standaard software oplossing maar geheel flexibel te configureren naar de wensen van een organisatie. Ook hier zijn er veel verschillende optimalisatiemogelijkheden. Billing is een zeer uitgebreid pakket met veel functionaliteiten. Hierdoor komt het regelmatig voor dat een organisatie niet alle functionaliteiten ook werkelijk benut. Hierin kan Diesis u adviseren en bij de hand nemen. Zodat u ook werkelijk alles uit de software haalt en deze optimaal benut. Daarnaast beschikt Billing over verschillende modules die u wellicht nog niet gebruikt en die mogelijk een oplossing bieden.

Optimalisatie Rapportages

Wanneer uw huidige rapportages niet (meer) voldoen aan de eisen en wensen van de organisatie, bieden wij met Power BI, SAP Business Objects en Reporting Hub extra mogelijkheden. Deze tools kunnen gekoppeld worden aan uw bestaande software systemen en bieden vaak meer, uitgebreidere en ingewikkeldere mogelijkheden dan de rapportage functionaliteit binnen uw financiële applicatie of misschien ERP?

Geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte of een persoonlijk gesprek? Contact opnemen