Power BI

Mist u bepaalde informatie vanuit (financiële) systemen? Dit kan ermee te maken hebben dat bepaalde systemen zo geautomatiseerd zijn dat de achterliggende gegevens moeilijk beschikbaar zijn. Wanneer u graag gebruik maakt van het visueel maken van rapportages dan is Power BI een goede oplossing.


Business Intelligence

Mist u bepaalde informatie vanuit (financiële) systemen? Dit kan ermee te maken hebben dat bepaalde systemen zo geautomatiseerd zijn dat de achterliggende gegevens moeilijk beschikbaar zijn.   Het kan ook zijn dat u te maken heeft met verschillende databronnen die onderling geen verbanden kunnen leggen terwijl u die wel nodig heeft om bepaalde belangrijke conclusies te kunnen trekken en beslissingen te kunnen nemen. Wanneer u uitgebreide informatie mist vanuit uw financiële systemen, dan zou u gebruik kunnen maken van een Business Intelligence tool.

Een business Intelligence tool kan gegevens verzamelen vanuit verschillende databronnen en deze gegevens vervolgens omzetten in overzichtelijke en makkelijk te interpreteren rapportages, grafieken of dashboards. Wanneer u graag gebruik maakt van het visueel maken van rapportages dan is Power BI een goede oplossing.

Wat is Power BI?

Power BI van Microsoft is een moderne Business Intelligence tool. Deze tool is in staat om van verschillende databronnen gegevens met elkaar te combineren en weer te geven in een visueel aantrekkelijk en interactief dashboard. Het dashboard van Power BI maakt gebruik van bijvoorbeeld grafieken om de gewenste data weer te geven. Vanuit deze grafieken kan er vervolgens gemakkelijk ingezoomd worden op de achterliggende informatie van de betreffende grafiek.

De toepassing van Power BI

Power BI is systeem onafhankelijk. De tool kan met verschillende databronnen gekoppeld worden om zo inzichtelijke dashboards te creëren. Power BI biedt standaard koppelingen met Google Analytics, Salesforce, Facebook, Mailchimp en nog vele andere populaire webtoepassingen. Maar ook Unit4 Financials (Coda), Icorp en andere bedrijfsapplicatie zijn eenvoudig te ontsluiten. Hierdoor kan Power BI breed ingezet worden binnen een organisatie.

Power BI is beschikbaar als cloud én on-premise oplossing..

Waarom Diesis?

Het kan zijn dat u in uw huidige omgevingen van Icorp en/of Unit4 Financials bepaalde informatie mist. Diesis kan Power BI voor u inzetten in combinatie met Unit4 Financials (Coda) en/of Icorp. Onze consultants hebben al verschillende implementaties gedaan met Power BI in combinatie met deze twee systemen.

Gezien de jarenlange kennis en ervaring van onze consultants met deze financiële systemen, weten ze vaak precies wat u nodig heeft met betrekking tot te ontwikkelen overzichten. Zo kunnen zij compleet ingerichte dashboards voor u opleveren met de data die u graag wilt zien.

Implementatie en inrichting van Power BI

Power BI is een gratis tool wanneer u gebruikt maakt van Microsoft 365. Wanneer u de gegevens van een bepaald dashboard echter wilt delen met andere gebruikers dan moet er een abonnement afgesloten worden. Ideaal om zonder een grote investering dashboards op uw systemen op te zetten.

Een implementatie van een dashboard in combinatie met Unit4 Financials of Icorp kan slechts enkele dagen in beslag nemen.  U kunt dus al snel gebruik maken van de voor u ingerichte rapportages.

Geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte of een persoonlijk gesprek? Contact opnemen