Business Intelligence

Een business Intelligence tool kan gegevens verzamelen vanuit verschillende databronnen en deze gegevens vervolgens omzetten in informatie op basis van overzichtelijke en makkelijk te interpreteren rapportages, grafieken of dashboards. U heeft de keuze tussen SAP BusinessObjects en Power BI.


Mist u bepaalde informatie vanuit uw (financiële) systemen? Dit kan ermee te maken hebben dat bepaalde systemen zo geautomatiseerd zijn dat de achterliggende gegevens moeilijk beschikbaar zijn. Het kan ook zijn dat u te maken heeft met verschillende databronnen die onderling geen verbanden kunnen leggen terwijl u die wel nodig heeft om bepaalde belangrijke conclusies te kunnen trekken en beslissingen te kunnen nemen. Wanneer u uitgebreide informatie mist vanuit uw financiële systemen, dan zou u gebruik kunnen maken van een Business Intelligence tool.

Een business Intelligence tool kan gegevens verzamelen vanuit verschillende databronnen en deze gegevens vervolgens omzetten in informatie op basis van overzichtelijke en makkelijk te interpreteren rapportages, grafieken of dashboards.

Wanneer u behoefte heeft aan een Business Intelligence tool, kunnen de volgende tools een uitweg bieden. Wij hebben veel ervaring met onderstaande tools. Wanneer u behoefte heeft aan uitgebreide rapportages die grote hoeveelheden aan financiële gegevens samenbrengen en weergeven in overzichtelijke rapportages, dan is SAP Business Objects een zeer geschikte oplossing. Wanneer u graag gebruik maakt van het visueel maken van rapportages dan is Power BI een goede oplossing.

SAP BusinessObjects

SAP Business Objects is krachtige Business Intelligence software. Deze software is erg interessant wanneer u ingewikkelde financiële rapportages wilt maken en de functionaliteiten binnen uw financiële systeem niet toereikend zijn. Het is een aanvulling voor financiële administraties die rapportages en dashboards kan ontwikkelen. Op het gebied van performance management, rapportage en planning scoort SAP Business Objects bovengemiddeld. Meer informatie? Klik dan hier.

Power BI

Power BI van Microsoft is een moderne Business Intelligence tool. Deze tool is in staat om van verschillende databronnen gegevens met elkaar te combineren en weer te geven in een visueel aantrekkelijk en interactief dashboard. Het dashboard van Power BI maakt gebruik van bijvoorbeeld grafieken om de gewenste data weer te geven. Meer informatie? Klik dan hier.

Geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte of een persoonlijk gesprek? Contact opnemen