Reporting Hub

Als financial is het belangrijk om inzicht te hebben in de cijfers. Veel softwaresystemen hebben dan ook een rapportagefunctionaliteit. Merkt u dat u specifieke rapportages mist in uw huidige systemen en kunt u geen geschikte software vinden om dit probleem op te lossen? Dan biedt de ‘Reporting Hub’ de oplossing.


Als financial is het belangrijk om inzicht te hebben in de cijfers. Veel softwaresystemen hebben dan ook een rapportagefunctionaliteit. Vaak zijn deze echter beperkt en voldoen ze niet geheel aan de wensen die u of uw organisatie heeft. Wat we vaak tegenkomen bij organisaties is dat er naast de normale maandrapportage uit bijvoorbeeld Unit4 Financials, ook niet-financiële gegevens gerapporteerd worden. Deze gegevens worden vaak niet vastgelegd in een onderliggend systeem. Een export vanuit een rapportagetool  naar Excel waar de niet-financiële gegevens toegevoegd kunnen worden is vaak de oplossing.

Daarnaast zien we ook bij veel organisaties de stamgegevens in het financiële systeem moeilijk te onderhouden zijn. Het is arbeidsintensief en de kans op fouten is aanwezig. Heeft u ook een complexe administratie waarin gewerkt wordt met veel verschillende valuta, dan is het onderhouden van de valuta herwaarderingsregels een tijdrovend proces. Daarnaast is het opvragen van een autorisatiematrix vanuit Unit4 Financials niet mogelijk.

Herkent u zich in deze situaties? Dan biedt de ‘Reporting Hub’ de oplossing.

Standaard webapplicatie 

De Reporting Hub is door onszelf ontwikkeld. Simpel gezegd is de Reporting Hub een standaard webapplicatie waarmee allerlei formulieren kunnen worden opgezet waarin gegevens ingevoerd of opgevraagd kunnen worden. Daarnaast kunnen er verschillende logica aan de invoer toegevoegd worden.

Om de werking van de Raporting Hub nog beter toe te lichten, worden hieronder nog meer voorbeelden beschreven waardoor u wellicht een beter beeld krijgt.

CIC Audit tool

CIC Audit tool is ontwikkeld met de Reporting Hub als aanvulling op Unit4 Financials. Iedere organisatie heeft te maken met (financiële) audits waarbij zij moeten kunnen aantonen richting een externe of interne auditor dat zij veilig en betrouwbaar te werk gaan. Een simpele verklaring is hierbij niet voldoende. In het geval van Unit4 Financial moet de verslaglegging duidelijk worden aangetoond met de in het systeem beschikbare informatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informatie over bevoegdheden van gebruikers, functiescheidingen en beveiligingsparameters. Het achterhalen van deze informatie is erg arbeidsintensief en de gegevens zijn moeilijk uitwisselbaar.

Om deze gegevens makkelijk te achterhalen heeft Diesis de CIC Audit tool ontwikkeld. CIC staat hierbij voor Coda in Control. Met deze, in de Reporting Hub ontwikkelde, tool kunt u waar en wanneer wilt een audit run draaien zonder dat dit al te veel moeite kost. Hierdoor kan er snel en gemakkelijk aangetoond worden dat u organisatie veilig en betrouwbaar te werk gaat.

Reporting, forecasting en consolidation oplossing

Voor één van onze klanten hebben wij een forecasting- en budgetteringsoplossing gebouwd met de Reporting Hub. Dit zijn oplossingen die vaak in de markt wel beschikbaar zijn, denk hierbij aan SAP BPC, Tagetik, Cognos TM1, Oracle Hyperion. Dit zijn omvangrijke oplossingen die vaak te duur zijn in aanschaf en implementatie. Voor deze klant hebben wij in een beperkt aantal dagen de oplossing opgezet in de Reporting Hub.

Additionele informatie in maandrapportages

Een andere klant rapporteert haar maandrapportages in SAP Business Objects en hierbij is Unit4 Financials de bron van deze data. De wens van deze organisatie was om ook commentaar en toelichting op de cijfers erbij te kunnen plaatsen. Dit gebeurde door de data te exporteren naar Excel dan de extra informatie toe te voegen. Met de inzet van de Reporting Hub kan de organisatie het commentaar vastleggen en geïntegreerd rapporteren in SAP Business Objects met Unit4 Financials data. Omdat de Reporting Hub ook een historie bijhoudt, kunnen ook historische financiële gegevens inclusief commentaren en toelichtingen worden gerapporteerd.

Vastleggen van declaraties, resource planning en klantbeheer

De Reporting Hub wordt ook door ons ingezet voor intern gebruik. Zo zetten wij de tool in voor het vastleggen van declaraties (inclusief koppeling met gescande bonnetjes), resource planning en klantbeheer.

De Reporting Hub is inzetbaar voor veel uiteenlopende scenario’s. Mist u functionaliteiten in Unit4 Financials, Billing of andere financiële systemen dan bieden wij u met de Reporting Hub een flexibele en praktische oplossing.

Implementatie Reporting Hub

Vooraf bespreken we met u welke functionaliteiten u graag wilt terugzien in de applicatie. Eén van onze consultants zorgt er vervolgens voor dat deze worden ontwikkeld in de Reporting Hub. Met de Reporting Hub ontwikkelen we de missende functionaliteiten tegen een aantrekkelijke prijs. Daarnaast duurt de implementatie van de Reporting Hub slechts enkele dagen, waardoor u snel van de gewenste rapportage functionaliteiten gebruik kunt maken.

Omdat Diesis de Reporting Hub zelf heeft ontwikkeld, kennen we deze applicatie door en door. We zorgen voor de implementatie, de inrichting, het beheer én de optimalisatie van de software. De Reporting Hub is breed inzetbaar en kan dus voor meerdere doeleinden gebruikt worden binnen uw organisatie.

 

 

Geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte of een persoonlijk gesprek? Contact opnemen