Power BI

diesis_power_icon

 

Binnen de business intelligence wereld speelt het kunnen visualiseren van informatie een steeds grotere rol. Het kunnen tonen van deze informatie middels interactieve dashboards met allerhande grafiekvormen en zelfs landkaartjes, biedt vaak een veel sneller inzicht in het reilen en zeilen van een (bepaald onderdeel van) een organisatie.

Veel nieuwe leveranciers zijn hier op ingesprongen, denk aan Tableau en Qlik. Daarnaast bieden de bekende business intelligence leveranciers zoals SAP (BusinessObjects) en IBM (Cognos) oplossingen op dit vlak.

Ook Microsoft laat zich sinds enige tijd niet onberoerd in de business intelligence markt. Haar database oplossing SQL Server biedt steeds meer mogelijkheden, met bijvoorbeeld Reporting, Analysis en Integration Services (SSRS, SSAS, SSIS).

Sinds 2013 brengt Microsoft Power BI op de markt. Een cloud oplossing, dat zich voornamelijk richt op data visualisaties. Zeker vanaf 2015 is men full speed bezig om deze oplossing tot volwassenheid te laten komen. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in het release beleid (iedere maand komt er een nieuwe release uit met nieuwe functionaliteiten en verbeteringen) en het feit dat het zich openstelt voor het zelf ontwikkelen van visualisaties door externe partijen.

Voordelen van Power BI ten opzichte van overige spelers? Voornamelijk de prijsstelling en licentiebeleid. Er is al een gratis versie met veel functionaliteiten en mogelijkheden. Daarnaast is er een betaalde versie, die €9,- per gebruiker per maand kost. Daarmee is het een stuk goedkoper dan alle andere leveranciers. Daarnaast biedt het standaard online service oplossingen op bijvoorbeeld SalesForce.com, Google Analytics, Facebook, MailChimp en vele andere denkbare populaire webtoepassingen.

Wat doen wij met Power BI?

Bij diverse klanten hebben wij reeds Power BI toepassingen gebouwd. Te denken valt aan toepassingen op UNIT4Financials en Icorp. Maar daarnaast hebben wij ook een toepassing gebouwd voor de klant, die onze Reporting Hub software inzet voor haar Reporting, Forecasting en Consolidation oplossing. Bij een klant in de entertainment industrie hebben wij een oplossing gebouwd op online services, zoals Google Anytics en Facebook om bepaalde campagnes te monitoren.

Geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte of een persoonlijk gesprek? Contact opnemen