Reporting Hub

diesis_hub_icon

 

De Reporting Hub is een standaard web applicatie, waarin modulair diverse toepassingen kunnen worden opgezet voor de ondersteuning van business processen, die niet gevangen (kunnen) worden in een standaard systeem in een organisatie. We noemen het zelf een soort van ‘kapstok’ applicatie. Uiteindelijke doel is (vaak) om bepaalde operationele, tactische en strategische rapportages mogelijk te maken met informatie, dat niet beschikbaar is in bestaande systemen.

In tegenstelling tot een normale hub (wat over het algemeen een ‘dom’ apparaat is), kan aan de Reporting Hub allerlei functionaliteit worden toegevoegd. Een intelligente hub eigenlijk.

Wij hebben reeds diverse toepassingen gemaakt voor onze klanten met behulp van de Reporting Hub, zie hieronder een aantal voorbeelden.

CIC Audit tool

Onze CIC Audit tool oplossing werkte voorheen slechts als een SaaS oplossing, waarbij de klant haar gegevens moest opladen op onze website. Na maximaal 3 dagen werden de resultaten beschikbaar gesteld. Het bood de klant een momentopname van haar beveiligingsstructuur. Met de Reporting Hub hebben we de CIC Audit tool nagebouwd in de Reporting Hub. Deze Reporting Hub installeren we bij de klant, waarbij de klant zelf kan bepalen wanneer en hoe vaak hij een audit run wil draaien. Daarnaast biedt de Reporting Hub additionele functionaliteiten, zoals het vergelijken van uitgevoerde runs en het monitoren van wijzigingen op bankrekeningen van crediteuren. Daarnaast is de Reporting Hub eenvoudig klantspecifiek uit te breiden.

Reporting, forecasting en consolidation oplossing

Voor één van onze klanten hebben wij een reporting, forecasting en consolidation (RFC) oplossing gebouwd met de Reporting Hub. Dit zijn oplossingen, die vaak in de markt wel beschikbaar zijn (denk aan SAP BPC, Tagetik, Cognos TM1, Oracle Hyperion). Echter zijn dit omvangrijke oplossingen, die vaak te duur zijn voor veel van onze klanten om aan te schaffen en te implementeren. Voor onze klant hebben wij in een beperkt aantal dagen de oplossing opgezet in de Reporting Hub. Overigens vindt de rapportage plaats met behulp van Power Query technologie, gebruikmakend van de Reporting Hub database.

Capex informatie

Voor een andere klant hebben wij met de Reporting Hub het vastleggen van Capex informatie kunnen faciliteren. Op een bepaalde Capex ID wordt allerlei informatie vastgelegd (uitvoerige omschrijving, budget, start- en einddatum, etc.). Deze ID’s zijn vervolgens weer beschikbaar in Unit4 Financials (Coda) om een inkooporder gerelateerd aan Capex vast te leggen. In SAP BusinessObjects wordt vervolgens gerapporteerd over informatie vanuit de Reporting Hub (Capex informatie), Unit4 Financials Procurement (openstaande verplichting) en Financials (factuur en betaling).

Intern gebruiken wij de Reporting Hub voor het vastleggen van declaraties (inclusief koppeling met gescande bonnetjes), resource planning en klantbeheer.

Ook zien wij diverse mogelijkheden rondom de Unit4 Financials applicatie. Te bedenken is dat het niet gewenst of mogelijk is om bepaalde detail informatie vast te leggen in deze applicatie. Maar dat je over deze detail informatie en Unit4 Financials informatie samen wilt rapporteren. Dit kunnen wij eenvoudig met de Reporting Hub faciliteren.

Omdat wij met de Reporting Hub (gecontroleerd) kunnen communiceren met de Unit4 Financials database, is het ook denkbaar om met de Reporting Hub webschermen te definiëren op basis van Unit4 Financials tabellen, waarbij het onderhoud (bijvoorbeeld het opvragen, toevoegen, bijwerken en verwijderen van rijen) op een gecontroleerde wijze, met ingebouwde validaties, kan worden uitgevoerd.

Geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte of een persoonlijk gesprek? Contact opnemen