Unit4 Financials Consultancy

Diesis is specialist op het gebied van Unit4 Financials.

Onze jarenlange ervaring en kennis kan jouw organisatie veel meerwaarde brengen. Wij helpen om meer uit je Unit4 Financials omgeving te halen!

 

 

De vele mogelijkheden van Unit4 Financials bieden meerwaarde in het verlichten van de (financiële) administratieve lasten en het voeren van financieel management. Hierbij is het van belang dat je de software zo optimaal mogelijk inzet. Daar kunnen wij je verder mee helpen! 

Onze meest uitgebreide dienstverlening op dit vlak is onze dienst Managed Services. Met onze Managed Services dienstverlening gaan wij net dat stapje verder en bieden wij een totaalpakket aan dienstverlening. Hiermee zorgen wij ervoor dat je volledig en aantoonbaar ‘in control’ bent van je systemen en processen.

Managed Services

Unit4 Financials Consultancy

Onze technische consultants hebben verregaande kennis van het installeren en implementeren van de software én het bouwen van maatwerk oplossingen. Daarbij maken wij gebruik van de modernste technieken.

Onderstaand vind je een overzicht van onze Unit4 Financials consultancy diensten:

 • Ondersteuning;
 • Projectmanagement;
 • Optimalisatie.

Ondersteuning Unit4 Financials

Unit4 Financials kan complex zijn. En mogelijk zie je verbeteringen voor jouw organisatie. Maar hoe kun je deze het beste doorvoeren? Voor dit soort verbeteringen kun je onze consultants inschakelen. Hierbij kun je kiezen uit verschillende soorten consultancy:

 • Technisch;
 • Functioneel;
 • Business Consultancy.
Order to Cash - automatiseren

Technische Consultancy

Het technisch kunnen doorgronden van de Unit4 Financials software is een vak apart. Daarvoor is diepgaande kennis nodig van de databases, webservers, SOAP en webservices. Deze kennis is nodig om bijvoorbeeld technische upgrades uit te voeren of om interfaces en aanvullende oplossingen te bouwen.

Onze technische consultants zijn allemaal werkzaam geweest binnen de organisatie van Unit4 zelf. Dankzij hun opgedane kennis hebben wij de unieke positie om klanten op alle technische vlakken te kunnen ondersteunen.

Functionele consultancy

Onze functionele consultants werken al jaren met Unit4 Financials, waardoor ze alle ins & outs van de software kennen. De software en de modules van Unit4 bieden tal van mogelijkheden.

Ons doel is dat jij als gebruiker zo efficiënt mogelijk met het programma om kunt gaan.

Bij de (door)ontwikkeling van de applicatie betrekken we je bij het proces: we opereren transparant, laten je zien wat we doen en waarom we het doen.

Met de ondersteuning door onze functionele consultants haal je nét even dat stukje meer uit jouw omgeving.

Business consultancy

Klanten willen soms dat wij met hen meedenken over het verbeteren van de financiële processen en hoe dit te implementeren in hun financiële IT-omgeving.

Onze business consultants kunnen hierbij ondersteunen. Branche specifieke aspecten spelen bij de ondersteuning vaak ook een rol. Denk bijvoorbeeld aan de (gemeentelijke) overheid, waterschappen, (pensioen)verzekeraars, vastgoed en de entertainmentindustrie.

Dankzij ons brede klantenbestand hebben de consultants veel kennis opgedaan en daar hun learnings uitgehaald. Kortom: wij kennen jouw markt!

Projectmanagement

Bij veel van de grotere Unit4 Financials projecten is de inzet van een projectmanager of projectleider van grote toegevoegde waarde. Denk bijvoorbeeld aan een herimplementatie, die enorm veel impact op de lopende processen kan hebben. Diesis biedt projectleiders die beschikken over uitgebreide kennis van de applicatie, maar die ook de financiële processen binnen jouw organisatie én branche begrijpt. 

Binnen het projectmanagement van Unit4 Financials wordt het tijdspad, het budget en de kwaliteit bewaakt. Ook zorgt de projectmanager ervoor dat het project binnen de initiële scope blijft. Allemaal zaken die bijdragen aan de optimale uitvoer van een project. Hierbij werken wij volgens de Diesis Agile methodiek.

Dienstverlening - extra services Unit4 Financials

Optimalisatie

Unit4 Financials bestaat uit diverse modules. Door deze modules optimaal te gebruiken haal je het beste uit je financiële omgeving. Zo zorg je voor een goede en efficiënt werkende financiële administratie. Door het uitvoeren van een quickscan/audit van je huidige financiële processen en financiële omgeving, krijg je inzicht in hoe de bestaande processen kunnen worden geoptimaliseerd.

Quickscan

De quickscan helpt met de optimalisatie van het gebruik van alle functionaliteiten binnen de software en aanverwante systemen. Daarnaast worden verbeteringen in de afstemming met aanwezige financiële processen en verbeteringen in de processen met betrokken gebruikers opgenomen in de audit.

In het speciale auditrapport worden alle bevindingen van de quickscan gepresenteerd. Hiermee krijg je handvatten voor de verdere professionalisering van de financiële administratie, de optimalisatie van Unit4 Financials.

Order to Cash - automatiseren

Waarom kiezen voor optimalisatie?

Je vraagt je misschien af waarom je tijd en geld zou moeten steken in het verder optimaliseren van je omgeving. Wij zetten graag een aantal redenen voor je op een rij:

 • Door het verder automatiseren ben je minder tijd kwijt aan vervelende repeterende werkzaamheden.
 • Door het stroomlijnen van werkzaamheden houden jij enje collega's meer tijd over voor de core business van de organisatie.
 • Door de geoptimaliseerde processene ben je beter voorbereid op de groei van de organisatie. Ook de productiviteit en daarmee de waarde van de organisatie worden verhoogd.
 • De ingebouwde geautomatiseerde controles zorgen ervoor dat je geen dubbele controles meer hoeft uit te voeren.
 • Door een geoptimaliseerd applicatie landschap beschik je over een snellere informatievoorziening.