Unit4 Financial Planning en Analysis software

Geen enkele rol binnen organisaties is meer aan verandering onderhevig geweest als de rol van Finance. Was het vroeger vooral terugkijken op en rapporteren van gegevens, vandaag de dag vervult u als financieel professional een veel meer strategische rol. De gegevens die u (re)produceert helpen managers betere beslissingen te nemen en Financial Planning en Analysis software is daarmee onmisbaar geworden.

Neem de controle over de bedrijfsplanning en prognoseprocessen in uw hele organisatie met FP&A software

Waarom kiezen voor FP&A software?

FP&A processen kunnen niet alleen waarde toevoegen aan uw eigen afdeling Finance, maar ook aan andere afdelingen binnen uw organisatie zoals Sales tot HR.  Daarmee is FP&A een afdeling overstijgend platform geworden voor de totale organisatie. Dat op zich is al een reden om met FP&A software te gaan werken. Maar er zijn meer redenen:

 • Einde aan handmatige processen

Veel bedrijven maken voor hun gegevens analyse gebruik van spreadsheets. Maak door handmatige gegevens invoer brengt het risico op fouten met zich mee. Kleine fouten kunnen leiden tot slechte cijfers, waardoor senior managers beslissingen nemen op basis van slechte informatie. Het opsporen en oplossen van deze fouten is kostbaar en tijdrovend.

 • Alle data op één plek

Te vaak zijn gegevens verspreid over meerdere afdelingen en meerdere softwaresystemen. Dit zorgt er voor dat het afstemmen van gegevens lastig is en verder is niet altijd zeker of de cijfers afkomstig uit meerdere bronnen wel betrouwbaar zijn.

 • Eenvoudig visualiseren en delen van gegevens

Verouderde systemen maken het moeilijk voor financiële professionals om gegevens te delen met belanghebbenden. Vaak zijn gegevens niet makkelijk leesbaar en ontbreekt het binnen de bestaande financiële software aan tooling om visualisaties te maken.

Unit4 FP&A – geïntegreerde software voor geavanceerde planning, analyse en rapportage

Unit4 Financial Planning & Analysis (Prevero) is een intuïtief en gebruiksvriendelijk Corporate Performance Management (CPM) -platform met geïntegreerde business intelligence (BI). Het stelt organisaties in staat om de volledige controle te krijgen over hun bedrijfsplanning en prognoseprocessen en ondersteunt hen met geavanceerde analyse- en rapportagemogelijkheden – alles in één oplossing.

Download productbrochure

Met Financial Planning & Analysis kunt u op een betere en snellere manier de cijfers aan het werk te zetten. Het helpt met slimmer prestatiemanagement, planning, budgettering en prognoses, financiële consolidatie, rapportage, visualisatie en analyse.

Wat kunt u verwachten?

 • Krachtige bedrijfstoepassingen
  Met de software kunnen FP&A-teams complexe data omzetten in heldere inzichten. Dit helpt om betere beslissingen te nemen en plannen en ideeën om te zetten in daden.
 • Business Intelligence-mogelijkheden
  Door de self-service analytics kunt u als FP & A-team zelf rapporten, gelijktijdige analyses, analyses en dashboards maken en volledig onafhankelijk vanuit andere afdelingen in het bedrijf werken.
 • Snelle implementatie en gebruiksgemak
  Unit4 FP&A kan snel en efficiënt in bestaande systeemomgevingen worden geïntegreerd. In feite zorgen meer dan 30 connectoren, waaronder SAP, Excel en Oracle, voor naadloze integratie van brongegevens. Het gebruiksgemak zorgt voor snelle toegang tot nauwkeurige beheerinformatie.
 • Een ideaal bedieningsmodel
  Unit4 FP&A kan locaal gehost worden op on-premis servers maar ook in de cloud. Beide implementatiemodellen bieden automatisch inloggen via singel sign-on met de Unit4 Identity Services. Dus welke optie u ook kiest, u profiteert van de volledige functionaliteit van de Unit4 oplossingen en de voordelen die ze uw bedrijf opleveren.
 • Kunstmatige intelligentie
  Unit4 FP&A wordt mogelijk gemaakt door AI. Voor u betekent dit dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het definiëren van regels voor het selecteren van de juiste methoden; de AI-functies zorgen hiervoor, terwijl u zich concentreert op meer strategische en belangrijkere taken. Deep learning kan bijvoorbeeld worden gebruikt om prognosewaarden van automatisch gecontroleerde gegevensinvoer te bepalen.

In het kort

 • Ideale oplossing voor FP & A-teams – eenvoudige bediening volgens het selfservice Analytics-concept
 • Knowhow – het enige platform met vooraf gedefinieerde inhoud voor bedrijfsbeheer
 • Investeringszekerheid – een enkele oplossing voor alle CPM- en BI-processen