Case study WBL

"De verplichting tot e-facturatie kwam steeds dichterbij"


Het Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) is een dochterorganisatie van Waterschap Limburg en zorgt voor de zuivering van het afvalwater in Limburg. WBL maakt gebruik van Unit4 Financials (by Coda). Aan het woord is Léon Verhaegen, Senior Projectleider ICT & Innovatie, 34 jaar werkzaam bij WBL.

 

Neem contact op

Het Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) is een dochter organisatie van Waterschap Limburg. WBL zorgt voor de zuivering van het afvalwater in Limburg. In totaal zuiveren de 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties ongeveer 150 miljoen m3
afvalwater per jaar. Het gezuiverde water stroomt terug in beken en rivieren. Het zuiveringsslib wordt gedroogd en verwerkt tot korrels en hergebruikt al brandstof. 

De uitdagingen van deze organisatie

WBL realiseert zich dat zij als organisatie meer met water kan doen c.q. meer uit het water kan halen dan alleen het zuiveren en het verwerken van slib. Verder is per 1 januari 2019 de interne structuur van WBL veranderd en dat had impact op de Unit4 Financials (Coda) omgeving.

Léon vertelt: “Door het slim inzetten van onze huidige oplossingen willen wij onze interne processen naar een hoger plan tillen en waar nodig extra functionaliteiten toevoegen. Daarnaast kwam de verplichting van de Nederlandse overheid rondom e-facturatie ook steeds dichterbij. Ook wij moesten vanaf april 2019 e-facturen kunnen ontvangen en vervolgens verwerken.”

 

“Heldere communicatie, korte lijnen en binnen de gestelde termijn opleveren”

 

De uitgevoerde werkzaamheden

Door veranderende bedrijfsprocessen koos WBL er ook voor om de Unit4 Financials omgeving opnieuw in te richten. Léon vervolgt: “Daarnaast kozen wij ervoor te upgraden van versie 12 naar
versie 14. Diesis gaf ons een goed gevoel en was in staat om onze deadlines te halen.” De upgrade van versie 12 naar versie 14 en het veranderen van de inrichting zijn binnen twee maanden opgeleverd.

Ook de deadline die WBL had vanuit de overheid om vanaf april 2019 e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken, is gehaald. Zelfs voor de deadline is WBL live gegaan met PEPPOL. De e-facturen worden via het Acces Point van Easy Systems (zusterorganisatie van Diesis) ontvangen en vervolgens direct verwerkt in Unit4 Financials by Coda.

Het project om verkoopfacturen via PEPPOL te kunnen versturen is afgerond en up and running. Ook hierin was Diesis betrokken. Léon vertelt: “Diesis biedt veel aanvullende oplossingen waardoor we meteen meerdere stappen in het proces kunnen automatiseren. Op deze manier hebben we één partij die ons proces het beste kent.”

 

"Tijdens het proces biedt Diesis ondersteuning en delen ze kennis met onze medewerkers. Dat vinden wij bij WBL erg belangrijk”

 

WBL over Diesis

Léon vervolgt: “We ervaren de samenwerking met de Diesis als zeer prettig. Alle medewerkers hebben veel kennis van de oplossingen en daardoor kunnen ze ons ondersteunen en adviseren. Heldere communicatie, korte lijnen en ze zijn in staat om de werkzaamheden binnen de gestelde termijn op te leveren. Tijdens het proces bieden ze ondersteuning en delen ze kennis met onze medewerkers. Dat vinden wij bij WBL erg belangrijk.''

 

diesis-unit4-logobar12

 

Neem contact op 


diesis-iso-logos

© Diesis | Disclaimer | Privacy | General Terms

Contact


+31 (0)318 64 87 45
6716WD, Ede
Oortlaan 2
The Netherlands