1 min read

Succesvolle Unit4 Financials upgrade Zweedse retailer

Featured Image

Regelmatig doen organisaties op ons een beroep voor het uitvoeren van een upgrade traject van hun Unit4 Financials omgeving. Keer op keer interessante trajecten waar onze consultants hun Unit4 Financials kennis en expertise kunnen aanwenden voor het in goede banen leiden van de upgrade.

Upgrade van maar liefst 60 bedrijven en meer dan 300 eindgebruikers, verdeeld over meer dan 25 landen.

En omdat geen organisatie gelijk is, verschillen ook de upgrade trajecten in hun voorbereiding en verloop. Want het gaat vaak niet alleen om het omzetten van de bestaande Unit4 Financials omgeving naar de nieuwe(re) versie, maar ook om het omzetten van alle maatwerkoplossingen en koppelingen. De afgelopen acht maanden stonden in het teken van de Unit4 Financials upgrade bij onze klant, een bekende Zweedse retailer.

Omvangrijke upgrade

Een opdracht die qua complexiteit afweek van de gemiddelde opdracht omdat bij deze upgrade maar liefst 60 bedrijven (verdeeld over meer dan 25 landen) en meer dan 300 eindgebruikers betrokken waren. Zo vond de upgrade plaats in een Azure cloud omgeving en naast de upgrade Unit4 Financials zijn ook 30 koppelingen en meer dan 10 maatwerkoplossingen overgezet.

Als onderdeel van dit project is ook in de Azure cloud omgeving een ontwikkel-, test- en acceptatieomgeving alsmede een disaster recoveryomgeving neergezet.

Vanuit Diesis waren bij dit project een projectleider, een drietal technische consultants als ook nog een tweetal functioneel consultants betrokken. De grootste uitdaging in dit project bleek om een acceptabele performance op te leveren.

Al met al zijn we trots op wat we met elkaar in deze acht maanden hebben neergezet!

Meer informatie?

Wilt u naar aanleiding hiervan meer informatie of weten wat een eventuele upgrade voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek.

Vraag een adviesgesprek aan

Hoe Finance de organisatie meer data-gedreven kan maken

Door verdere digitalisering en automatisering wordt de financiële afdeling steeds meer data-gedreven. Wat betekent dit voor het werk van de financieel professional? En hoe kan Finance de interne...

3 basisprincipes voor de moderne financiële organisatie

Dagelijks ben ik in contact met diverse organisaties die hun, vaak complexe, financiële processen willen optimaliseren. Hoewel dat het nodige advies op maat betekent, zie ik ook een gemene deler in...

3 tips voor Finance om duurzame klantrelaties op te bouwen

Hoe groot of klein uw bedrijf ook is, een goede relatie met uw klanten onderhouden is een van uw hoogste prioriteiten. Want het kost zoals we allemaal wel weten meer moeite om een nieuwe klant binnen...