1 min read

FP&A-consultant Giamiro heeft zijn certificaat behaald

FP&A-consultant Giamiro heeft zijn certificaat behaald

Binnen een maand je Financial Planning & Analysis-certificaat behalen!  
Dat is de knappe prestatie van onze eigen (nu volwaardige) FP&A-consultant Giamiro Cremer. 



Iets meer dan een maand geleden kwam Giamiro ons team versterken. Met zijn achtergrond in de Finance-wereld en passie om klanten een oplossing te bieden voor administratieve processen is hij een echte aanwinst bij Diesis.  

"Ik merkte dat ik een enorme kick krijg van het zien hoe de oplossingen écht verschil maken"

Als Unit4 FP&A consultant ziet Giamiro de mogelijkheid om klanten te helpen met het sneller schakelen. Tijdens zijn functie als administratief medewerker kreeg hij, door uitval van een manager, ineens veel verantwoordelijkheden. Dit was een erg stressvolle periode, maar terug naar zijn oude werkzaamheden wilde hij niet meer. “Ik merkte dat ik een enorme kick krijg van het zien hoe de oplossingen écht verschil maken,” vertelt hij. 

Sneller schakelen met FP&A

Cremer vertelt over hoe de processen verliepen voordat Unit4 FP&A leven in werd geblazen. Managers moesten altijd zelf de cijfers opvragen, en dit gebeurde nog wel eens buiten de gebruikelijke werktijden. Dit vergt veel tijd van de Finance afdeling. Giamiro zag dat de opgevraagde cijfers soms werden gemanipuleerd om tot de juiste bedragen te komen. Dit laat veel ruimte voor fouten en zelfs fraude.

Door FP&A wordt de kans op fouten en fraude verminderd waardoor er meer tijd overblijft voor het analyseren van de cijfers. “FP&A zorgt ervoor dat je dichter op de bal zit, je kan toekomstige scenario’s inbouwen en hierop inspelen. Zo is sneller schakelen mogelijk, en kunnen de managers gerust slapen.”  

Sneakerhead op reis

Naast zijn expertise in het optimaliseren van administratieve processen, heeft de 28-jarige een grote liefde voor schoenen. Ja, hij is een echte sneakerhead. En met die mooie schoenen loopt hij graag de gehele wereld over, want van reizen lust Giamiro er ook wat van. Japan, Vietnam of in Indonesië; elk gedeelte van Azië vindt hij adembenemend.

Giamiro houdt van cultuursnuiven, en merkt dat de mensenkennis die je hiermee opdoet binnen het consultancy-vak van grote waarde is.  Hopelijk gaan we nog veel van Giamiro zien en leren over de kracht van FP&A. 

In contact komen met Giamiro?

Wil je meer weten over wat FP&A voor jouw bedrijf kan doen? Of wil je meer weten over Giamiro? Neem dan contact met hem op! 
 

3 uitdagingen van de CFO anno 2024

5 min read

3 uitdagingen van de CFO anno 2024

In de dynamische wereld van Finance worden CFO's geconfronteerd met complexe uitdagingen. Zo zorgt de veranderlijkheid van vandaag de dag ervoor dat...

Lees verder
Met je hoofd in de wolken: De migratie naar de Unit4 Cloud

7 min read

Met je hoofd in de wolken: De migratie naar de Unit4 Cloud

Het migreren van je Unit4 Financials by CODA on-premises software naar de Unit4 Cloud biedt een tal van voordelen. We snappen dat deze migratie een...

Lees verder
Switchen naar de cloud: de 6 meestgestelde vragen over de Unit4 Financials cloudmigratie

9 min read

Switchen naar de cloud: de 6 meestgestelde vragen over de Unit4 Financials cloudmigratie

2024 is het jaar dat gebruikers van Unit4 Financials (by Coda) de switch kunnen maken van een on-premise oplossing naar de Unit4 cloud. Zo’n migratie...

Lees verder