1 min read

FP&A-consultant Giamiro heeft zijn certificaat behaald

FP&A-consultant Giamiro heeft zijn certificaat behaald

Binnen een maand je Financial Planning & Analysis-certificaat behalen!  
Dat is de knappe prestatie van onze eigen (nu volwaardige) FP&A-consultant Giamiro Cremer. Iets meer dan een maand geleden kwam Giamiro ons team versterken. Met zijn achtergrond in de Finance-wereld en passie om klanten een oplossing te bieden voor administratieve processen is hij een echte aanwinst bij Diesis.  

"Ik merkte dat ik een enorme kick krijg van het zien hoe de oplossingen écht verschil maken"

Als Unit4 FP&A consultant ziet Giamiro de mogelijkheid om klanten te helpen met het sneller schakelen. Tijdens zijn functie als administratief medewerker kreeg hij, door uitval van een manager, ineens veel verantwoordelijkheden. Dit was een erg stressvolle periode, maar terug naar zijn oude werkzaamheden wilde hij niet meer. “Ik merkte dat ik een enorme kick krijg van het zien hoe de oplossingen écht verschil maken,” vertelt hij. 

Sneller schakelen met FP&A

Cremer vertelt over hoe de processen verliepen voordat Unit4 FP&A leven in werd geblazen. Managers moesten altijd zelf de cijfers opvragen, en dit gebeurde nog wel eens buiten de gebruikelijke werktijden. Dit vergt veel tijd van de Finance afdeling. Giamiro zag dat de opgevraagde cijfers soms werden gemanipuleerd om tot de juiste bedragen te komen. Dit laat veel ruimte voor fouten en zelfs fraude.

Door FP&A wordt de kans op fouten en fraude verminderd waardoor er meer tijd overblijft voor het analyseren van de cijfers. “FP&A zorgt ervoor dat je dichter op de bal zit, je kan toekomstige scenario’s inbouwen en hierop inspelen. Zo is sneller schakelen mogelijk, en kunnen de managers gerust slapen.”  

Sneakerhead op reis

Naast zijn expertise in het optimaliseren van administratieve processen, heeft de 28-jarige een grote liefde voor schoenen. Ja, hij is een echte sneakerhead. En met die mooie schoenen loopt hij graag de gehele wereld over, want van reizen lust Giamiro er ook wat van. Japan, Vietnam of in Indonesië; elk gedeelte van Azië vindt hij adembenemend.

Giamiro houdt van cultuursnuiven, en merkt dat de mensenkennis die je hiermee opdoet binnen het consultancy-vak van grote waarde is.  Hopelijk gaan we nog veel van Giamiro zien en leren over de kracht van FP&A. 

In contact komen met Giamiro?

Wil je meer weten over wat FP&A voor jouw bedrijf kan doen? Of wil je meer weten over Giamiro? Neem dan contact met hem op! 
 

Unit4 Financial Planning & Analysis versus Excel: wat zijn de voordelen?

Unit4 Financial Planning & Analysis versus Excel: wat zijn de voordelen?

Voor de meeste organisaties is financiële planning belangrijk. Het is de sleutel tot besluitvorming, betrokkenheid van belanghebbenden en toekomstig...

Read More
Visie op Finance 2024

Visie op Finance 2024

Bent u benieuwd naar: De overstap naar de cloud van Unit4 Wat e-invoicing voor u kan betekenen; De visie op Financial Planning & Analysis (FP&A); ...

Read More
Eerste Unit4 Financials gebruikersmiddag een succes

Eerste Unit4 Financials gebruikersmiddag een succes

Donderdag 21 november j.l. organiseerde Diesis voor de eerste keer een gebruikersmiddag exclusief voor Unit4 Financials gebruikers. We waren erg blij...

Read More