1 min read

Eenvoudig bankafschriften verwerken in Unit4 Financials: hoe werkt dat?

Eenvoudig bankafschriften verwerken in Unit4 Financials: hoe werkt dat?

Het verwerken van uw bankafschriften in Unit4 Financials by Coda, tijdrovend en handmatig? Niet nodig! Met Diesis Bank Statements is bankafschriftverwerking zo geregeld. We leggen je graag uit hoe dat werkt.

 

Met Diesis Bank Statements (DBS) kun je vanuit één administratie alle bankrekeningen in meerdere Unit4 Financials bedrijven verwerken. Het is een web-based oplossing, ontwikkeld volgens de nieuwste technieken.

DBS werkt werkplek-onafhankelijk voor collega's, is in de cloud beschikbaar en heeft uiteraard een naadloze integratie met Unit4 Financials by Coda. 

Bankafschriften verwerken in 3 stappen

Het verwerken van bankafscriften in Unit4 Financials gaat grofweg in 3 stappen. Deze kun je handmatig uitvoeren of automatisch laten verlopen. 

Stap 1: Importeren

Geüploade bestanden worden in bankafschriften opgesplitst en kunnen apart worden verwerkt. Nieuwe transactietypes worden automatisch herkend en toegevoegd tijdens het importeren.

Stap 2: Toewijzen

Elke bankafschriftregel heeft een transactietype dat aangeeft wat voor soort mutatie het is, bijvoorbeeld ontvangsten, betalingen of kosten. Je kunt per transactietype instellen hoe toewijzing moet plaatsvinden en of regels na toewijzing direct mogen worden geboekt.

Toewijzing kan simpel zijn, zoals het toekennen van de juiste rekeningcode, of complexer met aangepaste herkenningsschema's. Voor debiteuren- en crediteurentransacties kun je aangeven hoe openstaande posten moeten worden gezocht en wanneer afschriftregels mogen worden vrijgegeven.

Stap 3: Boeken en Afletteren

Na succesvolle toewijzing zijn de afschriften gereed voor boeking. Aflettering van ontvangsten en betalingen gebeurt op basis van de valutadatum. Je kunt het maximale aantal regels per document instellen, waardoor afschriften worden opgesplitst als dit aantal wordt overschreden. Extra documenten verwijzen naar het oorspronkelijke document.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het verwerken van bankafschriften in Unit4 Financials? Download dan de brochure of neem direct contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Download de brochure of Neem contact op

Automatisch banktransacties laden in Unit4 Financials via PSD2

Automatisch banktransacties laden in Unit4 Financials via PSD2

Volledig automatisch bankafschriften van iedere bank in Nederland in Unit4 Financials by Coda laden? Het is vanaf nu mogelijk door de PSD2...

Read More
Eenvoudig bankafschriften verwerken in Unit4 Financials: zo doe je dat

Eenvoudig bankafschriften verwerken in Unit4 Financials: zo doe je dat

Het verwerken van bankafschriften is vaak een kwestie van veel repeterende handelingen en het nodige uitzoekwerk. Zeker wanneer bankmutaties niet...

Read More
Nederlandse versie Unit4 Financials Continuous Release binnenkort beschikbaar

Nederlandse versie Unit4 Financials Continuous Release binnenkort beschikbaar

Op 14 februari kondigde Unit4 aan dat er per direct een Continuous Release van Unit4 Financials beschikbaar is om te bestellen en te downloaden. De...

Read More