2 min read

Unit4 Financials by Coda Q2-update: release notes en roadmap

Unit4 Financials by Coda Q2-update: release notes en roadmap

Op 2 mei jongstleden gaf Unit4 weer een webinar: De “U4F by Coda Community Update”. In dit webinar, dat ieder kwartaal wordt gegeven, worden de nieuwste ontwikkelingen rondom Unit4 Financials by Coda gepresenteerd, inclusief product updates en de roadmap voor de toekomst.

 


Voor het eerst werd dit webinar ingeleid door Oliver Sullivin, de nieuwe Unit4 Financials by Coda Growth Director. Hij is daarmee in die rol verantwoordelijk voor de verdere groei van het product. Wij hebben inmiddels meerdere keren met hem contact gehad en de samenwerking met hem bevalt prima!

Update cloudmigratie

Oliver gaf nogmaals aan dat Unit4 zich ook op lange termijn committeert aan het product Unit4 Financials by Coda. Er zijn additionele R&D resources (een verdubbeling) toegewezen om het product rijker te maken. Waarbij de route naar de cloud uiteindelijk de enige weg is. Dat wel.

Wat betreft de cloudmigraties. Op dit moment zijn er wereldwijd 103 cloudmigraties getekend, 111 klanten zitten al in de cloud, 461 klanten “draaien” U4FbC on-premises en 269 cloud migration assessments zijn “onder handen”. Waaronder dus ook een aantal van onze klanten.

📖LEES OOK: De 6 meestgestelde vragen over de Unit4 Financials cloudmigratie

Nieuwe features en roadmap

Jane Dolan, Product Owner van U4FbC, gaf in het webinar aan wat de nieuwe features zijn en hoe de roadmap er voor de toekomst uitziet.

Voor 2024 staan de volgende releases op de planning:

 • 2024Q1, 12 maart
 • 2024Q1 R2, 15 april (nodig voor issues in de geplande taken functionaliteit)
 • 2024Q2, 11 juni
 • 2024Q3, 10 september
 • 2024Q4, 3 december

Voor de 2024Q1 release zijn dit de nieuwe features:

 • Instellen van regional settings in de applicatie op gebruikersniveau. Erg handig voor internationaal opererende organisaties
 • Nieuwe functionaliteit in de table link transfer client, zodat ook linkcodes en bedrijven als selectie parameter kunnen worden opgegeven
 • OpenID connector kan inactieve gebruikers uitsluiten
 • Mogelijkheid om via REST API's met U4FbC te communiceren. Deze functionaliteit is in bèta en nog niet beschikbaar voor klanten. De verwachting is dat dit einde van het jaar beschikbaar komt (niet als vervanger voor webservices op basis van SOAP berichten overigens)
 • Voor iedere functionaliteit binnen de Finance module is het mogelijk om browse limieten via de bevoegdheden in te stellen
 • Beveiligingsupdates op onderdelen die door derde partijen worden ontwikkelt (denk bijvoorbeeld aan Wildfly)

Ook de nieuwe features voor de Q2 release zijn inmiddels bekend en aan de roadmap te zien, blijft het product in ontwikkeling. En dat is mooi nieuws!

Uitgebreide release notes beschikbaar

Diesis stelt elk kwartaal de uitgebreide release notes beschikbaar voor haar Managed Services-klanten, inclusief samenvatting van de belangrijkste wijzigingen en uitbreidingen, zowel technisch als functioneel.

Daarnaast stellen we een document beschikbaar met alle nieuwe functionaliteiten vanaf de eerste release. Onze klanten kunnen daarmee bekijken of bepaalde functionaliteiten voor hen interessant kunnen zijn.

Meer weten over Managed Services? Neem dan contact met ons op of download de brochure.

Neem contact op of Download onze brochure

Nieuwe release Unit4 Financials (2023Q3): what's new?

Nieuwe release Unit4 Financials (2023Q3): what's new?

De nieuwste versie van Unit4 Financials by Coda is 12 september live gegaan. Het betreft alweer de 15e update sinds de allereerste uitrol van...

Read More
Nieuwe release Unit4 Financials (2023Q2): what's new?

Nieuwe release Unit4 Financials (2023Q2): what's new?

Op 14 juni jongstleden is de nieuwe release 2023Q2 van Unit4 Financials uitgekomen. Het betreft alweer de 14e release sinds begin 2020, het moment...

Read More
Wanneer gaat u over naar Unit4 Financials versie 14?

Wanneer gaat u over naar Unit4 Financials versie 14?

Recentelijk heeft Unit4 een nieuwe versie van het Financials product uitgebracht, namelijk versie 14. In deze versie zijn een aantal interessante...

Read More