2 min read

Migratie Unit4 van on-premises naar de cloud: bent u er klaar voor?

Migratie Unit4 van on-premises naar de cloud: bent u er klaar voor?

Kiest u voor een on-premises software-oplossing of maakt u de overstap naar de cloud en gaat u voor Software as a Service (SaaS)? Voor sommigen klinkt deze stap misschien nog een beetje spannend. Zonde, want de cloud biedt namelijk veel voordelen. Ook, of: juíst, voor u als gebruiker. Daar vertellen we u in deze blog graag meer over. 

 

De traditionele manier van werken met software op lokale servers en met handmatige updates, is niet langer houdbaar in de snel veranderende wereld van vandaag de dag. Bedrijven die voorop willen blijven lopen, moeten flexibel, schaalbaar en innovatief zijn.

De cloud biedt deze eigenschappen en meer. Twijfelt u nog over de relevantie van de cloud voor uw organisatie, en of u uw Unit4 producten wilt migreren? Nu  is het juiste moment om deze technologische stap te zetten.

Voordelen van migreren naar de cloud

1. Automatische Updates: Een van de grootste voordelen van cloud-systemen is dat updates altijd direct, centraal en automatisch worden doorgevoerd. Dit zorgt ervoor dat u altijd werkt met de meest recente functies en, nog belangrijker, met de laatste beveiligingsmaatregelen. U hoeft dus niet langer te wachten op grote updates en deze handmatig te (laten) installeren.

2. Flexibiliteit en Schaalbaarheid: Met de cloud kunnen bedrijven opschalen als dat nodig is, of hun gebruik verminderen tijdens rustigere periodes. Deze schaalbaarheid betekent dat bedrijven alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken, wat op de lange termijn kosten bespaart.

3. Beveiliging en Ondersteuning: De Microsoft Azure Cloud, waar onder meer Unit4 gebruik van maakt, behoort tot de meest veilige cloudomgevingen en voldoet aan de zwaarste certificeringen. Kortom: de overstap naar de cloud is hartstikke veilig.

4. Altijd en overal toegang: De cloud biedt remote toegang. De gegevens die in de cloud opgeslagen staan, kunt u altijd en overal bereiken of delen met de nodige mensen. 

5. Integratie en Interoperabiliteit: Moderne cloud-oplossingen, zoals die van Unit4, maken integratie met andere systemen eenvoudig. Dit bevordert de uitwisseling van gegevens en zorgt voor naadloze workflows tussen verschillende software-oplossingen.

💡LEESTIP: De 6 meestgestelde vragen over de Unit4 Financials cloudmigratie

Hoe werkt overstappen naar de cloud?

Wij begrijpen dat de overstap naar de cloud spannend kan zijn en dat u misschien nog terughoudend bent om uw vertrouwde systemen achter u te laten. Daarom helpt Diesis u graag. Met ons betrouwbare en ervaren team van specialisten aan uw zijde verloopt het proces zo soepel en naadloos mogelijk.

Wij geloven dat een juiste voorbereiding en begeleiding cruciaal zijn voor een efficiënt migratieproces. Dit begint bij het evalueren van uw huidige IT-infrastructuur en het identificeren van welke gegevens, aanpalende applicaties en interfaces aangepast moeten worden als uw Unit4 product naar de cloud migreert. Op basis hiervan kan een migratieplan opgesteld worden, inclusief een tijdslijn en raming van hoelang alle werkzaamheden gaan duren. 

Diesis helpt u tijdens het gehele migratieproces. Vanaf de eerste inventarisatie, tot aan ondersteuning bij het testen van de nieuwe omgeving en het eventueel trainen van uw medewerkers. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de voordelen van de cloud, over hoe een migratieproces eruit ziet of over hoe we u kunnen ondersteunen? Neem vrijbijvend contact met ons op. We gaan graag in gesprek.

Neem contact op

 

Esther_auteurshandtekening_blog 4cee-linkedin


Anoek
van der Riet

Contentspecialist

Anoek schrijft dagelijks over purchase to pay, order to cash en Robotic Process Automation. Ze duikt graag in onderwerpen als e-facturatie, werkkapitaal en hyperautomation.

Met je hoofd in de wolken: De migratie naar de Unit4 Cloud

Met je hoofd in de wolken: De migratie naar de Unit4 Cloud

Het migreren van je Unit4 Financials by CODA on-premises software naar de Unit4 Cloud biedt een tal van voordelen. We snappen dat deze migratie een...

Read More
Unit4 Financials route naar SaaS

Unit4 Financials route naar SaaS

Unit4 Financials naar Unit4 cloud? Als Premier Partner van Unit4 en de grootste Unit4 Financials specialist in Nederland, weten wij precies welke...

Read More
Unit4 Financials by Coda naar de cloud: waar staan we?

Unit4 Financials by Coda naar de cloud: waar staan we?

Eind vorig jaar heeft Unit4 aangekondigd dat de ondersteuning op de on premises-versie van Unit4 Financials by Coda (ik blijf het CODA noemen) per...

Read More