2 min read

Unit4 Financials by Coda naar de cloud: waar staan we?

Unit4 Financials by Coda naar de cloud: waar staan we?

Eind vorig jaar heeft Unit4 aangekondigd dat de ondersteuning op de on premises-versie van Unit4 Financials by Coda (ik blijf het CODA noemen) per ultimo 2024 wordt gestaakt. De focus van Unit4 ligt op de ontwikkelingen van softwareoplossingen op haar cloudplatform. Waarmee het duidelijk is dat Unit4 zich richt op nieuwe oplossingen voor haar klanten, die klaar zijn voor de toekomst. Iets wat werd bevestigd op de Unit4 klantendag 16 mei jl.

 


Het stof is wat neergedaald na de melding vorig jaar. Want wees ook eerlijk, de cloud is een standaard; zakelijk maar ook thuis. We streamen films, muziek en ook onze bestellingen bij webshops lopen via cloudplatforms.

Veel organisaties die gebruikmaken van CODA zijn hun “CODA naar de cloud” reis inmiddels begonnen. En zijn stiekem soms ook wel blij dat de deadline van Unit4 dwingt om de -vaak uitgestelde- reis te starten.

Cloud Migration Assessment

De migratie zelf start met het aanvragen van een Cloud Migration Assessment (CMA) bij Unit4. Het blijkt in de praktijk dat de CMA vaak niet voldoende inzicht kan leveren om een volledig en realistisch migratieprojectplan te maken.

Het CMA geeft een goed beeld van de Unit4 situatie van de CODA-omgeving, echter werken veel klanten met interfaces, maatwerk of aparte niet-Unit4 applicaties. Deze worden buiten beschouwing gelaten door de Unit4 CMA, maar maken wel degelijk deel uit van de migratie naar de cloud.

📖LEES OOK: De 6 meestgestelde vragen over de Unit4 Financials cloudmigratie

Veel van onze klanten hebben inmiddels onze hulp ingeschakeld om ondersteuning te bieden bij het beoordelen van de CMA, deze aan te vullen met nog ontbrekende zaken en een voorstel te maken voor ondersteuning bij de migratie zelf.

Aangezien we bij veel van onze klanten de CODA-inrichting goed kennen en we kunnen afspreken wie welke werkzaamheden uitvoert, kunnen we een goed voorstel maken voor het migratieproject. Waarbij we ook rekening houden met de werkzaamheden die door Unit4 moeten worden uitgevoerd, zoals het klaarzetten van de cloudomgeving.

Ervaringen delen

Diesis organiseert zo nu en dan een webinar voor haar klanten waarin migratie-ervaringen worden uitgewisseld. Ervaringen die ook interessant zijn voor klanten die nog aan de reis moeten beginnen.

Want de migratie wordt gelukkig ook gebruikt om optimalisaties in de huidige CODA-inrichting uit te voeren. Denk hierbij aan maatwerk, wat inmiddels in de CODA-standaard is opgenomen en niet apart hoeft te worden gemigreerd. Welke CODA-versie kan worden gemigreerd? Een Oracle database moet worden gemigreerd naar een Azure database. Hoeveel tijd kost dat en wat komt daarbij kijken? Waarom is het opschonen van de database verstandig? Hoe rapporteren we vanuit de ‘schaduw’ database en is deze actueel? Enzovoort…

Waar we geen antwoord op kunnen geven, is de SaaS-fee die Unit4 aan haar klanten factureert tijdens en na de migratie. Diesis is geen CODA-reseller en heeft ook geen inzicht in de geboden prijsstelling. Uiteraard kunnen we wel meekijken naar het voorstel.

💡Ook interessant: Unit4 Financials by Coda Q2-update: release notes en cloudmigratie

Positieve geluiden

De eerste klanten zijn gestart met de migratie en we horen positieve geluiden. En dat is goed nieuws, want we zijn absolute voorstanders van bedrijfskritische applicaties werkend in de cloud. Zeker qua security die ongelooflijk hoog is in de cloud, maar ook de mogelijkheid om op één platform applicaties aan elkaar te koppelen die met elkaar samenwerken. En door nieuwe technologieën processen efficiënter te kunnen maken.

Eén ding is echt opvallend in alle gesprekken en contacten die we met CODA-gebruikers hebben opgevangen: iedereen is heel tevreden over de functionaliteiten van en het werken met CODA. En als er een nieuw financieel systeem deel uit maakt van een selectietraject, is de kans buitengewoon groot dat de keuze opnieuw zal vallen op Unit4 Financials by Coda. Robuust, betrouwbaar en iedereen kan er mee werken.

Een groter compliment kun je als Unit4 Financials by Coda niet krijgen…

Meer weten over de cloudmigratie?

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij jouw cloudmigratie van Unit4 Financials by Coda? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag. 

Neem contact op

 

4C-blog-handtekening-jeroen-van-der-zee linkedin jeroen van der zee


Jeroen
van der Zee

Senior accountmanager

Bij Jeroen kun je terecht met al je vragen over de producten van Unit4. Wil je meer informatie over de cloudmigratie van Unit4 Financials by Coda? Of wil je weten hoe Unit4 FP&A leidt tot betere strategische beslissingen binnen jouw organisatie? Hij helpt je graag verder!

 

Met je hoofd in de wolken: De migratie naar de Unit4 Cloud

Met je hoofd in de wolken: De migratie naar de Unit4 Cloud

Het migreren van je Unit4 Financials by CODA on-premises software naar de Unit4 Cloud biedt een tal van voordelen. We snappen dat deze migratie een...

Read More
Switchen naar de cloud: de 6 meestgestelde vragen over de Unit4 Financials cloudmigratie

Switchen naar de cloud: de 6 meestgestelde vragen over de Unit4 Financials cloudmigratie

2024 is het jaar dat gebruikers van Unit4 Financials (by Coda) de switch kunnen maken van een on-premise oplossing naar de Unit4 cloud. Zo’n migratie...

Read More
Migratie Unit4 van on-premises naar de cloud: bent u er klaar voor?

Migratie Unit4 van on-premises naar de cloud: bent u er klaar voor?

Kiest u voor een on-premises software-oplossing of maakt u de overstap naar de cloud en gaat u voor Software as a Service (SaaS)? Voor sommigen...

Read More