2 min read

Hoe selecteer je de juiste Unit4 implementatiepartner?

Hoe selecteer je de juiste Unit4 implementatiepartner?

De juiste Unit4 partner voor jouw organisatie bedoelen we dan. De juiste partner is niet noodzakelijk de bekendste naam die op alle A-locaties adverteert, ook niet per se de partner die je softwareleverancier naar voren schuift. Laten we eerlijk zijn, het kan verleidelijk zijn om je leverancier een implementatiepartner naar voren te laten schuiven. Los van het feit dat dit niet altijd onafhankelijk is, is het verstandig om er rekening mee te houden dat jij veel samenwerkt met de implementatiepartner gedurende een project, niet je leverancier. En met die partner moet jij een klik hebben.

Onderzoek door Raven Intelligence laat zien dat klanten die via hun leverancier aan hun Unit4 partner kwamen, hun tevredenheid over het project gemiddeld een 6 uit 10 scoorden. Die klanten hadden het gevoel dat de keuze voor hen gemaakt werd in plaats van dat ze zélf bewust een implementatiepartner hadden uitgezocht. Maar liefst 48% van de klanten onderzocht door Raven Intelligence, vindt op die manier een Unit4 partner, allemaal dus maar matig tevreden over het implementatieproject. Zonde! 

Om te voorkomen dat jij een implementatieproject om die reden ook een 6 moet scoren, kun je beter zélf een doordachte keuze maken. Er zijn verschillende overwegingen, waaronder additionele dienstverlening rondom Unit4, het soort projecten wat die partner doet, de ondersteuning ná het project, beschikbaarheid en kwaliteit van een servicedesk en wat je zoekt in een consultant die voor jou aan de slag gaat. Raven Intelligence zet in hun onderzoeksrapport tien vragen op een rij die je een implementatiepartner zou moeten stellen om tot een juiste keuze te komen. We lichten er drie uit. 

 

Hebben jullie ervaring met een vergelijkbaar project? 

Eerdere ervaring die matcht met jouw software en uitdagingen is cruciaal. Idealiter biedt de potentiële Unit4 partner specifieke voorbeelden van projecten die lijken op jouw project. Ervaring in jouw branche is uiteraard een voordeel maar ook kennis van specifieke modules en integraties met de Unit4 producten. 

Aanvullende vragen die je hierbij kunt stellen zijn: 

  • Hoeveel projecten hebben jullie voltooid met dezelfde software, modules en integraties als ons? 
  • Hoe lang doen jullie al dergelijke implementaties? 

Pas op voor de volgende reactie:

Algemeenheden in het antwoord over de implementatie en weinig specifieke referentie projecten die niet passen bij jouw situatie. 

 

Uit welke personen gaat het implementatieteam bestaan? 

Een goede ervaring met een implementatiepartner draait altijd om de mensen. Veel klanten wijzen als belangrijkste reden voor hun projecttevredenheid hun consultant aan. Met dat in het achterhoofd is het niet zo gek om je vooraf te verdiepen in wie het project gaat uitvoeren. 

Aanvullende vragen die je bij dit onderwerp kunt stellen zijn: 

  • Is het team wat je ontmoet tijdens de eerste afspraken en inventarisatie ook het team wat daadwerkelijk het project gaat uitvoeren? 
  • Hoeveel ervaring heeft de consultant, specifiek ook voor bepaalde modules of integratiemogelijkheden? 

Wees alert bij de volgende situaties: 

  • Als je alleen een salesteam ontmoet en nooit een consultant gesproken hebt. 
  • Als er geen duidelijke uitspraak wordt gedaan over wie jouw consultant wordt. 
  • Als niet duidelijk wordt verteld hoeveel ervaring een consultant heeft met betrekking tot het vraagstuk.

 

Welke andere diensten en/of producten leveren jullie? 

Veel Unit4 partners bieden meer dan alleen consultancy. Denk aan aanvullende software die naadloos aansluit op Unit4 of diensten die je verder helpen dan alleen de initiële implementatie. 

Aanvullende vragen die je hierbij kunt stellen zijn: 

 

Welke vragen kun je nog meer stellen?

In de 'Guide to Top Unit4 Implementation Partners' van Raven Intelligence, lees je deze en nog zeven andere vragen die je een potentiële partner moet stellen om tot een goede keuze te komen. In dit rapport staan de Top 10 implementatiepartners genoemd, waar Diesis als enige Unit4 partner in de Benelux genoemd wordt.

Dus als je een weloverwogen keuze gemaakt hebt en meer wil weten over Diesis als Unit4 implementatiepartner, neem dan vandaag nog contact op met Diesis voor een kennismaking! 

Plan een adviesgesprek in

Bron: Raven Intelligence

Unit4 Financials route naar SaaS

Unit4 Financials route naar SaaS

Unit4 Financials naar Unit4 cloud? Als Premier Partner van Unit4 en de grootste Unit4 Financials specialist in Nederland, weten wij precies welke...

Read More
Eerste Unit4 Financials gebruikersmiddag een succes

Eerste Unit4 Financials gebruikersmiddag een succes

Donderdag 21 november j.l. organiseerde Diesis voor de eerste keer een gebruikersmiddag exclusief voor Unit4 Financials gebruikers. We waren erg blij...

Read More
Extra Jaarafsluiting functionaliteit in nieuwste versie van Unit4 Financials by Coda

Extra Jaarafsluiting functionaliteit in nieuwste versie van Unit4 Financials by Coda

Ieder jaar een terugkerend item... de jaarafsluiting in uw financiële systeem Unit4 Financials by Coda. En ieder jaar waarschijnlijk weer dezelfde...

Read More