2 min read

Maak kennis met ... Albert Renes

Maak kennis met ... Albert Renes

Na onder meer Vincent Schuilenburg en André Visscher is het nu de beurt aan FP&A-consultant Albert Renes om zich aan je voor te stellen.  

 


Strategische besluiten nemen 

“Traditioneel draait Finance vooral om terugkijken en rapporteren over het verleden”, begint Albert het gesprek. “Maar het wordt steeds belangrijker voor organisaties om juist vooruit te kijken en weloverwogen strategische besluiten te nemen. Waar geef ik mijn geld aan uit? Wat zijn de gevolgen van mijn keuzes? Welke gevolgen heeft het voor mijn organisatie als er weer een pandemie uitbreekt?”, somt hij op.  

Albert vervolgt: “Kortom, je wilt begrijpen wat het voor de organisatie betekent als je X doet of als Y gebeurt. Door gebruik te maken van beschikbare financiële data uit het verleden en te werken met verschillende what if-scenario’s, krijg je die inzichten en kun je bijvoorbeeld besluiten om iets wel of juist niet te doen. Dat is waarom software voor Financial Planning and Analysis, of kortweg FP&A, zo waardevol is voor organisaties.” 

Na zijn enthousiaste verhaal is het begrijpelijk waarom Albert vorig jaar besloot om bij Diesis aan de slag te gaan en zich te laten certificeren als Unit4 FP&A-consultant. Na jarenlang bij verschillende bedrijven in de financiële software gewerkt te hebben, was hij klaar voor deze nieuwe uitdaging.  

Processen van de klant doorgronden 

Het leukste aan zijn werk vindt Albert het leren begrijpen van de processen bij de klant. “Vaak denken ze dat ze hun eigen processen heel goed kennen. Maar als je gaat doorvragen wat ze doen, hoe ze dat doen en vooral wáárom ze dat zo doen, dan komen er vaak toch bepaalde zaken naar boven waar ze nog niet eerder over nagedacht hebben. Ik vind het heel leuk om vragen te stellen en zo de klant te triggeren om eens anders naar hun eigen processen te kijken.” 

Het is niet alleen leuk, maar ook enorm belangrijk om de bestaande processen bij de klant volledig te begrijpen, blijkt uit het verhaal van Albert. “Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je een oplossing implementeert waar de klant niet of amper mee geholpen is. Het proces is altijd de basis.” 

Buiten het werk 

Albert woont in Lunteren samen met zijn vrouw en hun drie zoons van 10, 12 en 15 jaar oud. “Dat is … dynamisch”, zegt hij lachend. “We zijn een echt voetbalgezin. Alle drie de jongens voetballen en ik doe veel vrijwilligerswerk op de club.” Daarnaast gaat hij wekelijks met een maatje wandelen in het bos. “Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn en mijn hoofd leeg te maken.” 

Contact met Albert

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

 

bulb Leestip

Eerder in deze rubriek stelden we Applicatie Consultant Vincent Schuilenburg voor.  

>> Maak kennis met Albert

Vincent_Schuilenburg_Staand_Trans_HF-1

Met je hoofd in de wolken: De migratie naar de Unit4 Cloud

Met je hoofd in de wolken: De migratie naar de Unit4 Cloud

Het migreren van je Unit4 Financials by CODA on-premises software naar de Unit4 Cloud biedt een tal van voordelen. We snappen dat deze migratie een...

Read More
Visie op Finance 2024

Visie op Finance 2024

Bent u benieuwd naar: De overstap naar de cloud van Unit4 Wat e-invoicing voor u kan betekenen; De visie op Financial Planning & Analysis (FP&A); ...

Read More
Maak kennis met ... Jim Voorn

Maak kennis met ... Jim Voorn

In deze rubriek stellen wij graag ons team aan je voor. In deze editie de beurt aan Jim Voorn, Functioneel consultant bij Diesis.

Read More