1 min read

Maak kennis met ... Jeroen van der Zee

Maak kennis met ... Jeroen van der Zee

In deze rubriek stellen de Diesis-teamleden zich aan u voor. Ditmaal de beurt aan Senior Sales Executive Jeroen van der Zee. Zijn specialisatie is Unit4 Financial Planning & Analysis (FP&A), maar hij kan u ook álles vertellen over de andere Unit4-producten. 


Jeroen draait inmiddels al heel wat jaartjes mee in de wereld van de financiële software. Zo verdiende hij onder meer zijn sporen bij Baan, Oracle, Wolters Kluwer én CODA - nu natuurlijk bekend onder de naam Unit4 Financials by Coda.
 

Die ervaring kwam goed van pas toen hij na een korte sabbatical in 2023 bij Diesis terechtkwam. In zijn rol als Senior Sales Executive is Jeroen verantwoordelijk voor de verkoop van Unit4 Financials en Unit4FP&A. Daarbij ligt zijn focus op die laatste: FP&A.  

Het belang van forecasting en scenarioplanning

“Organisaties hebben meer dan ooit te maken met veranderingen”, vertelt Jeroen. “Denk aan geopolitieke verschuivingen, aanscherpingen in wetten en regelgeving, toenemende concurrentie en economische onzekerheden."

Hij vervolgt: "Om in de hedendaagse wereld succesvol te kunnen zijn, moet de CFO constant beschikken over actuele informatie waarmee hij de juiste zakelijke beslissingen kan nemen. En die informatie moet niet alleen over gisteren gaan, maar juist over vandaag en vooral over morgen.” 

Als X gebeurt, wat betekent dit dan voor onze omzet? En als we dit omzetdoel hebben, wat betekent dat dan voor Y? “Forecasting en scenarioplanning zijn misschien wel belangrijker dan ooit”, stelt Jeroen.

Wat is Unit4 FP&A?

“Maar bij veel organisaties wordt dit nog met ingewikkelde Excel-spreadsheets geregeld", vertelt hij verder. "Er is dan weinig tot geen sprake van structuur, eigenaarschap of overzicht. Daardoor is de controle uiteindelijk ook ver te zoeken. Het uitzoeken hoe het zit neemt veel kostbare tijd, die er soms niet is”

Jeroen: “Software zoals Unit4 FP&A brengt alle benodigde gegevens samen op één platform, voert de gewenste analyses uit en komt met accurate voorspellingen en planningen. Zo voorziet het CFO’s en Finance Managers van waardevolle stuurinformatie die hen helpt om betere beslissingen te maken, flexibel in te spelen op veranderingen en klaar te staan voor wat de toekomst in petto heeft.” 

Op de boot 

Wanneer Jeroen niet bezig is met financiële software, dan is de kans groot dat je hem samen met zijn partner op zijn zeiljacht in Almere kunt vinden. Of thuis in de keuken. Ook wordt Jeroen blij van mooie auto’s, maakt en luistert hij graag naar muziek en schiet hij regelmatig fraaie plaatjes met z’n camera.  

Contact met Jeroen?

Wil je meer informatie over producten als Unit4 Financials en Unit4 FP&A? Of wil je graag meer weten over Jeroen? Neem dan contact met hem op!

Eenvoudig bankafschriften verwerken in Unit4 Financials: zo doe je dat

Eenvoudig bankafschriften verwerken in Unit4 Financials: zo doe je dat

Het verwerken van bankafschriften is vaak een kwestie van veel repeterende handelingen en het nodige uitzoekwerk. Zeker wanneer bankmutaties niet...

Read More
Terugblik Diesis Unit4 Gebruikersdag 2023 (Thema: Visie op Finance)

Terugblik Diesis Unit4 Gebruikersdag 2023 (Thema: Visie op Finance)

Gebruikers van Unit4 Financials by Coda verzamelden zich donderdag 26 oktober op het kantoor van Diesis. De strategisch partner van Unit4 uit Ede...

Read More
Met je hoofd in de wolken: De migratie naar de Unit4 Cloud

Met je hoofd in de wolken: De migratie naar de Unit4 Cloud

Het migreren van je Unit4 Financials by CODA on-premises software naar de Unit4 Cloud biedt een tal van voordelen. We snappen dat deze migratie een...

Read More