Debiteurenbeheer

Automatiseer je debiteurenbeheer met credit management software

 

Benieuwd naar onze credit management software? Download onze leaflet.

Download leaflet

 

Optimaliseer je debiteurenbeheer

Diesis biedt een oplossing voor efficiënt en effectief debiteurenbeheer. Beheer alle communicatie met je debiteuren op een centrale plek, waardoor je het risico op onbetaalde vorderingen eenvoudig kunt beoordelen, beheersen en verminderen.

Komen onderstaande situaties je bekend voor? Dan is het automatiseren van je debiteurenbeheer de juiste stap.

  • Het versturen van aanmaningen naar niet betalende debiteuren is een tijdrovende en complexe activiteit.
  • Het opvolgen van een aanmaning verloopt moeizaam en je mist daarbij ook nog eens het overzicht.
  • Je wilt graag betalingsregelingen treffen met je debiteuren, maar de administratieve rompslomp staat je tegen.

Diesis Credit Management software

Onze oplossing is ontwikkeld op een modern platform en is volledig geschikt voor Cloud-omgevingen. Binnen de oplossing worden diverse functionaliteiten voor het automatiseren van debiteurenbeheer aangeboden. Denk hierbij aan:

  • Aanmanen van debiteuren op basis van debiteurenprofielen;
  • Treffen van betalingsregelingen;
  • Dispuutmanagement;
  • Incasseren van de openstaande bedragen. 

Daar komt bij dat Diesis Credit Management software flexibel is in te richten op basis van jouw wensen en eisen.

Download leaflet

Hoe werkt onze credit management oplossing?

Met Diesis Credit Management kun je de verschillende onderdelen van je debiteurenbeheer optimaliseren en verder automatiseren.

De belangrijkste stappen binnen het credit management proces zijn:

how icon
Debiteurengegevens volledig automatisch en periodiek gekoppeld

Vanuit je boekhoudsoftware of CRM systeem worden de debiteurgegevens volledig automatisch en periodiek gekoppeld. Aan de verschillende debiteuren kunnen profielen worden toegekend op basis van betaalgedrag, redenen van storneringen (in het geval van automatische incasso’s) of kredietwaardigheid.

Invorderingsacties definiëren en in gang zetten

De openstaande posten worden vervolgens ingelezen en op basis van het profiel van een debiteur worden invorderingsacties gedefinieerd. Deze acties zijn door een debiteurenbeheerder in een werklijst te bekijken. Waarbij de vervolgacties kunnen worden uitgezet, inclusief een workflow als het gaat om het goedkeuren of controleren van uitgaande communicatie zoals bijvoorbeeld een ingebrekestelling.

Aanmaningen met betaallink versturen

De debiteur ontvangt vervolgens de aanmaning via een email of via het klantenportaal van Diesis Credit Management. In de aanmaning wordt een betaallink opgenomen zodat de openstaande betaling direct kan worden voldaan.

Betalingsregeling treffen

Wanneer een debiteur zijn rekeningen niet kan betalen, kan een betalingsregeling worden getroffen. Diesis Credit Management zorgt dan, na overeenstemming over de regeling, voor het versturen van de afgesproken termijnnota’s, ook weer inclusief een betaallink.

Financiële afhandeling in boekhouding

Wanneer er naar aanleiding van de termijnnota’s betalingen binnenkomen, wordt de financiële afhandeling in het boekhoudsysteem geregeld.

Betalingen en openstaande posten inzichtelijk

Onderdeel van onze oplossing is het klantenportaal waar jouw debiteur eerder gedane betalingen op de openstaande post(en) kan inzien.

Klachtenregistratie en -afhandeling

In het klantenportaal kan ook een klacht of opmerking geplaatst worden. Deze klacht of opmerking wordt automatisch vastgelegd in het systeem om daarna verder opgevolgd te kunnen worden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op: Vraag een adviesgesprek aan

Voordelen van Diesis Credit Management

Het automatiseren van je debiteurenbeheer met Diesis Credit Management software brengt behoorlijk wat voordelen met zich mee. Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rij.

icon lampje roze-oranje
Inzicht en overzicht door klantenportaal

Onze oplossing maakt een einde aan alle verschillende losse communicatiestromen met jouw debiteuren. Zoals dat nu bijvoorbeeld via losse e-mails in Outlook met (mogelijk) verschillende personen gebeurt. Door het klantenportaal kun je overzichtelijk en rechtstreeks communiceren met al je debiteuren. Alle communicatie vindt plaats vanuit/in één systeem.

Vereenvoudigen van betalingen

De debiteur kan eenvoudig en laagdrempelig tot betaling overgaan door de betaallink die je toevoegt aan je e-mailberichten of berichten in het klantenportaal.

Treffen van betalingsregelingen

De betalingsregelingen die je met je debiteur afspreekt, kun je binnen Diesis Credit Management eenvoudig vastleggen. Termijnnota’s verzend je met onze oplossing automatisch. Ook worden deze automatisch vastgelegd. Compleet met de tegenboeking van de oorspronkelijke vordering en het boeken van de termijnnota’s. Op basis van het meegegeven kenmerk volg je vervolgens de voortgang.

Vastleggen en boeken van incassokosten

Is er sprake van incassokosten en incasso rente? Dan worden deze op basis van debiteurtype automatisch vermeld op de aanmaning en ook aansluitend geboekt naar het boekhoudsysteem.

Aanmanen op basis van profielen

Een slecht betalende debiteur wil je anders opvolgen dan een debiteur die eenmalig een keer vergeet (op tijd) te betalen. Door een koppeling met Company.info is het mogelijk om de actuele kredietwaardigheid van een klant vast te stellen. Op basis hiervan wordt het debiteurenprofiel aangepast.

Eigen opmaak van e-mails en bijlagen

De e-mails en bijlagen die je vanuit de oplossing kunt versturen, zijn volledig naar eigen wens op te zetten en uit te breiden. De naam van een bijlage is op basis van variabelen te bepalen, net als de inhoud van de e-mail. Verder zijn de teksten in bijlagen (bijvoorbeeld de aanmaning) zelf op te zetten. Hiervoor zijn meerdere talen beschikbaar.


Contract management

Binnen het debiteurenbeheer is contractmanagement vaak ook een belangrijk onderdeel. In een klantcontract worden bijvoorbeeld ook prijsafspraken vastgelegd. Diesis beschikt over een simpele en gebruiksvriendelijke contract management tool waarin je al je contracten centraal kunt beheren en monitoren.

Diesis Contract Management