Order to Cash

Automatiseer je complete O2C proces van het ontvangen en verwerken van orders tot aan de betaling van de factuur.


Download onze whitepaper en lees meer over de voordelen van het automatiseren van je order to cash proces of download onze brochure en lees meer over welke software jouw order to cash-proces kan ondersteunen.

Download whitepaper  Download Brochure

Order to Cash automation

Steeds meer organisaties zien de meerwaarde van het optimaliseren van hun financiële werkprocessen. Een van de meest gecompliceerde processen is het order to cash proces. Dit omvat het gehele proces van de aankoop of  order van de klant tot de daadwerkelijke betaling van de factuur.

Het proces lijkt eenvoudig: een klant neemt een product of dienst af, er volgt een verkoopfactuur en er wordt betaald. Maar dit zogenaamde Order to Cash proces, kortweg O2C genoemd, zit vaak een stuk ingewikkelder in elkaar. Vaak bestaat het order to cash proces uit grote aantallen orders en facturen. Daarbij is het belangrijk dat deze zo nauwkeurig en efficiënt mogelijk verwerkt worden. En dat er zoveel mogelijk inzicht in en controle over dit proces is.

Wat gebeurt er wanneer de klant niet op tijd betaalt, de klant de factuur in een bepaald formaat wenst te ontvangen, bijvoorbeeld een e-invoice, of wanneer er een verkoopcontract is afgesloten met daarin specifieke afspraken? Weet uw salesteam dan wat er is afgesproken en of deze afspraken nog gelden?

 

Waarom order to cash automatiseren?

Met het automatiseren van het order to cash proces realiseer je kostenbesparingen en procesverbeteringen. Deze procesverbeteringen helpen je om te kunnen focussen op je core business. Door het automatiseren en daarmee efficiënter inrichten van dit proces ben je in staat om nog meer orders te ontvangen, in te voeren en te verwerken, zonder de controle daarop te verliezen.

Download onze whitepaper en lees meer over de voordelen van het automatiseren van je order to cash proces.  Download whitepaper

Oplossingen voor order to cash processen

De O2C cycle, van het ontvangen en verwerken van orders tot aan de betaling van de klant en alle tussenliggende handelingen, bestaat uit verschillende deelprocessen.

Facturatie

Voldoet een standaardoplossing niet om je uitgaande facturenstroom te automatiseren? Onze oplossing biedt hulp. Automatiseer het hele proces van het versturen, ontvangen en verwerken van facturen. Voor zowel de meer standaard facturatieprocessen als voor organisaties met bijv. grote volumes en veel verschillende prijsafspraken en calculaties.

Lees meer >

Debiteurenbeheer

Is het versturen van aanmaningen naar je niet betalende debiteuren een tijdrovende en complexe activiteit? Door het toekennen van profielen in onze software worden automatisch invorderingsacties gedefinieerd, aanmaningen verstuurd en openstaande bedragen geincasseerd.

Lees meer >

Kredietbeheer

Binnen het order to cash proces is kredietbeheer een belangrijk onderdeel. Met onze kredietbeheer software zie je automatisch waar zich eventuele risico's rondom een klant kunnen voordoen. Met als resultaat dat je in staat bent om naar aanleiding hiervan te handelen. Zo krijg je meer grip op dit order to cash deelproces.

Lees meer >

Contracten en orders vastleggen

Met onze contractmanagement software kan er op basis van contractgegevens, zoals bedrag, looptijd of periodiciteit, periodiek een factuur gegenereerd en verstuurd worden. Automatisch dus, op basis van afspraken vastgelegd in het contract.

 

Lees meer >

Masterdata management

Door masterdata op een goede manier te organiseren en inzichtelijk te maken, kan efficiënter gewerkt en gestuurd worden. Het beheren van deze voor de organisatie vaak kritische gegevens kan een ingewikkeld onderdeel van het order to cash proces zijn. Onze software maakt masterdata management gemakkelijk.

Lees meer >

Rapportage

Onze oplossingen bieden  alles wat je nodig hebt om het O2C proces binnen uw organisatie efficiënt en geautomatiseerd te laten verlopen. Om knelpunten te herkennen, te voorspellen en verder te optimaliseren is het echter van belang dat je goed kunt rapporteren. Wij bieden meerdere mogelijkheden om dit goed in te richten. 

Lees meer >

Ben je benieuwd welke oplossingen jouw order to cash proces kunnen ondersteunen? Download onze brochure.  Download Brochure

Voordelen van Order to cash automatisering

Wie het order to cash proces efficiënt inricht, creëert enorme meerwaarde voor zijn organisatie. Wat zijn dan de voordelen?

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen voor het automatiseren van je Order to Cash proces?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij  denken graag met je mee.

Vraag een adviesgesprek aan