E-facturatie

Automatiseer uw complete order to cash-proces.

Meer weten? Download onze whitepaper.

Whitepaper Order to cash

Veiliger factureren, sneller incasseren

Ervaart u het handmatig opmaken en versturen van al uw facturen als tijdrovend? Begrijpelijk, want dit kan veel eenvoudiger en sneller. Met e-facturatie automatiseert u het proces van digitaal versturen, ontvangen én automatisch verwerken. Diesis heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld: de Diesis E-Invoicing Connector en het Diesis Service Portal.

Wat is e-facturatie?

E-facturatie wordt door organisaties nogal eens verward met het per mail versturen van pdf-facturen. Maar e-facturatie is veel meer dan het versturen van een factuur als pdf bestand.

Het omvat het hele proces van digitaal versturen, ontvangen én automatisch verwerken van facturen volgens een gestandaardiseerde opmaak.

GettyImages-1218610083
Door uw facturatie te automatiseren bespaart u tijd én geld. Wanneer stapt u over?

Hoe werkt het?

Bij e-facturatie worden facturen automatisch en zonder menselijk handelen gegenereerd. Het versturen en ontvangen van e-facturen verloopt via PEPPOL, het Europese netwerk voor e-facturatie. 

Om ook e-facturen te kunnen versturen heeft u toegang nodig tot het PEPPOL netwerk door aansluiting op een gecertificeerd PEPPOL Access Point. Deze toegang kunnen wij voor u regelen door middel van ons 
Easy Exchange Acces Point.

Heeft u voorkeur voor een ander Access Point? Geen probleem, ook dat kunnen wij voor u regelen.
GettyImages-1129489589

Voordelen E-facturatie?

Naast de besparing in tijd en geld die gerealiseerd wordt door het automatiseren van uw e-facturatieproces, zijn er nog meer voordelen te noemen:
  • Veiliger– Elke e-factuur wordt gecontroleerd op IBAN, BTW- en KvK nummer. Zo worden dubbele facturen en spookfacturen effectief onderschept.
  • Kortere betalingstermijn – een e-factuur wordt gemiddeld 7 dagen eerder betaald dan een papieren factuur
  • Cijfers sneller up to date – doordat in- en uitgaande facturen direct en dus sneller in de boekhouding komen te staan, beschikt u sneller over actuele cijfers.
  • Minder foutgevoelig – het proces van e-facturatie bestaat uit minder (menselijke) stappen waardoor de kans op fouten wordt verminderd.

Onze e-facturatie oplossing

Voor het rechtstreeks vanuit uw financiële systeem genereren, versturen en verwerken van (opgemaakte) e-facturen hebben wij de Diesis E-Invoicing Connector en het Diesis Service Portal ontwikkeld.

Meer aanvullende oplossingen

GettyImages-556336149

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze oplossingen voor e-facturatie en de  toepasbaarheid binnen uw organisatie?

Neem dan contact met ons op voor een afspraak of demo.

Maak een afspraak

Meer informatie