E-facturatie

Automatiseer het order2cash proces met het elektronisch versturen, ontvangen en automatisch verwerken van facturen.

Meer weten over O2C? Download onze whitepaper.

Download whitepaper

Elektronisch factureren, sneller incasseren

Ervaart u het handmatig opmaken en versturen van al uw facturen als tijdrovend? Begrijpelijk, want dit kan veel eenvoudiger en sneller. Met e-facturatie automatiseert u het proces van elektronisch versturen, ontvangen én automatisch verwerken. Diesis heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld: de Diesis E-Invoicing Connector en Diesis Billing.

Wat is e-facturatie of e-invoicing?

E-facturatie wordt door organisaties nogal eens verward met het per e-mail versturen van pdf-facturen. Maar e-facturatie is niet hetzelfde als het versturen van een factuur als pdf bestand. Een e-factuur is een databestand wat automatisch gegenereerd én verwerkt kan worden door systemen. 

E-facturatie omvat het hele proces van het genereren, versturen, ontvangen én automatisch verwerken van facturen volgens een gestandaardiseerde opmaak.

GettyImages-1218610083

Hoe werkt e-facturatie?

Bij e-facturatie worden facturen automatisch en zonder menselijk handelen gegenereerd. Het versturen en ontvangen van e-facturen verloopt idealiter via een e-facturatie netwerk zoals Peppol, het Europese netwerk voor e-facturatie maar kan ook via een EDI verbinding of gewoon via e-mail.. 

Om e-facturen via Peppol te kunnen versturen heeft u toegang nodig tot het Peppol netwerk. Dat kan via een gecertificeerd PEPPOL Access Point. Deze toegang kunnen wij voor u regelen door middel van ons
4Exchange Access Point.
 
Heeft u voorkeur voor een ander Access Point? Geen probleem, ook dat kunnen wij voor u regelen.


Voordelen van een e-factuur

Naast de besparing in tijd en geld die gerealiseerd wordt door het automatiseren van uw e-facturatieproces, zijn er nog meer voordelen te noemen:
  • Veiliger– Wanneer u gebruik maakt van het Peppol e-facturatie netwerk wordt elke e-factuur gecontroleerd op IBAN, BTW- en KvK nummer. Zo worden dubbele facturen en spookfacturen effectief onderschept.
  • Kortere betalingstermijn – een e-factuur wordt gemiddeld 7 dagen eerder betaald dan een papieren factuur.
  • Cijfers sneller up to date – doordat in- en uitgaande facturen direct en dus sneller in de boekhouding komen te staan, beschikt u sneller over actuele cijfers.
  • Minder foutgevoelig – het proces van e-facturatie bestaat uit minder (menselijke) stappen waardoor de kans op fouten wordt verminderd.

Onze e-facturatie oplossing

Voor het rechtstreeks vanuit uw financiële systeem genereren, versturen en verwerken van e-facturen hebben wij zeer gebruiksvriendelijke en ERP-onafhankelijke software ontwikkeld.

Eenvoudig e-facturen versturen

Met Diesis Billing, ons gebruiksvriendelijke facturatie portal, kunt u eenvoudig uw elektronische verkoopfacturen genereren, controleren en versturen. U kunt daarbij een of meerdere bijlagen aan de factuur toevoegen.

De uitwisseling van documenten beperkt zich niet alleen tot e-facturen. Naast e-facturen biedt Diesis Billing u ook de mogelijkheid om andere documenten met uw klanten en relaties uit te wisselen.

GettyImages-556336149

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze oplossingen voor e-facturatie en de  toepasbaarheid binnen uw organisatie?

Neem dan contact met ons op voor een afspraak of demo.

Maak een afspraak