2 min read

5 redenen om uw verkoopfacturatie te automatiseren

Featured Image

Het verkoop proces automatiseren kan veel voordelen met zich meebrengen voor uw organisatie. Hieronder leest u 5 redenen waarom ook ú over zou moeten gaan op digitaal factureren met onze oplossing Billing.

1. Digitaal factureren bespaart geld

Uit diverse onderzoeken blijkt dat organisaties fors op hun huidige factureringskosten kunnen besparen door over te stappen op digitaal factureren. Niet alleen door een vermindering in directe kosten, zoals briefpapier en verzendkosten, maar vooral doordat elektronisch factureren veel minder arbeidsintensief is.

2. Kostenbesparend: de papieren factuur vs. digitale factuur

Neem het uitdraaien en versturen van een papieren factuur als voorbeeld. Uit onderzoek is gebleken dat een papieren factuur een ondernemer gemiddeld € 1,65 kost. Voor kleine ondernemers liggen die kosten vaak nog hoger omdat zij minder facturen versturen en dus meer handelingen per factuur hebben. De kosten van een digitale factuur liggen aanzienlijk lager: gemiddeld tussen € 0,30 en € 0,50.

3. Digitaal factureren bespaart tijd

De kostenbesparing is niet de enige troef. U kunt het systeem voor elektronisch factureren koppelen aan uw boekhoudpakket. Met als gevolg: een snellere en efficiëntere administratie. Op deze manier hebben uw werknemers meer tijd op zich te concentreren op de kernactiviteiten van de organisatie. En dat levert een concurrentievoordeel op!

Een tweede tijdsvoordeel behaalt u doordat er minder tijd besteed hoeft te worden aan debiteurenbeheer. Want, onderzoek toont aan dat klanten gemiddeld 7 dagen sneller betalen wanneer zij een elektronische factuur ontvangen. Herinneringen worden automatisch verstuurd. Koppelt u uw ordersysteem met uw geautomatiseerde facturatieoplossing, dan al er minder dispuut zijn met klanten over eventueel ‘niet kloppende’ facturen. Er staan namelijk orders in die al zijn goedgekeurd door de klant.

4. Ook uw klanten kunnen besparen

Met de elektronische factuur is niet alleen uw organisatie voordeliger uit, u helpt ook uw klanten met besparen. Zeker wanneer de facturen ook elektronisch verwerkt worden door uw klant. Het mes snijdt zich dan aan twee kanten: een efficiëntere organisatie tegen lagere kosten.

5. Digitaal factureren is duurzaam

Zeker gezien de ontwikkelingen rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol binnen organisaties. Denk alleen al aan de stapels papier die u bespaart met digitaal factureren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het automatiseren van uw verkoopfacturen en het daarmee optimaliseren van bedrijfsprocessen?

Neem dan contact met ons dan bespreken we de mogelijkheden.

Factureren is mensenwerk. Of toch niet?  

We gaan terug naar het jaar 1985. Het jaar waarin Evert van Benthem de Elfstedentocht won én tevens het jaar waarin Excel werd geïntroduceerd. Dat eerste kan ik me nog goed herinneren, de lancering...

Je facturatie automatiseren binnen of buiten je ERP systeem?

Een ERP - of financieel systeem, wie heeft het niet? Het is misschien wel één van de belangrijkste systemen die een organisatie in huis heeft. Het is doorgaans ook een vrij kostbaar systeem en dat is...

4 argumenten voor het automatiseren van je uitgaande factuurstroom

Als onderzoeker en docent aan Hogeschool Windesheim doe ik onderzoek naar hoe bedrijven hun order to cash proces hebben ingericht. Denk aan de tijd die het kost om alle stappen vanaf het ontvangen en...