1 min read

Update - Beveiligingslek in Apache log4j/log4j2

Featured Image

De afgelopen dagen heeft u wellicht in het nieuws de berichten gezien rondom zwakheden in log4j. Deze software maakt deel uit van veel Java programma’s, waardoor na het bekend worden van het lek wereldwijd alarm is geslagen. U zult zich wellicht afvragen wat Diesis hiermee heeft gedaan. Wij lichten dit onderstaand graag aan u toe.

BEVEILIGINGSLEK IN APACHE LOG4J / LOG4J2 HEEFT GEEN TOT WEINIG EFFECT OP DIESIS APPLICATIES

Belangrijk om te weten is dat onze eigen applicaties gebaseerd zijn op Microsoft ontwikkeltalen, niet zijnde Java. Hiermee is de scope van risico’s enorm verkleind. Echter ondersteunen wij onze klanten ook op het gebied van applicaties van derden die deels wel op Java gebaseerd zijn. Denk hierbij voornamelijk aan Unit4 Financials.

De afgelopen dagen hebben wij intensief contact gehad met Unit4 en hebben wij onze klanten pro-actief geïnformeerd over de status en de te ondernemen acties. Voor de komende tijd adviseren wij onze klanten de communicatie via het Community4U kanaal van Unit4 te blijven volgen. Ook wij zullen dit doen en zullen onze klanten verder blijven informeren indien dar aanleiding toe is.

Heeft u toch nog vragen en wilt u graag persoonlijk iemand spreken? Neem dan gerust contact met ons op.