2 min read

Altijd betrouwbare bedrijfsinformatie dankzij softwarekoppeling met Company.info

Altijd betrouwbare bedrijfsinformatie dankzij softwarekoppeling met Company.info

Actuele en betrouwbare bedrijfsinformatie is van cruciaal belang om veilig en verantwoord zaken te kunnen doen. Besluit bijvoorbeeld op basis van de kredietwaardigheid van een potentiële nieuwe klant om wel of geen zaken met diegene te doen. Dankzij de koppeling tussen Diesis Billing en Company.info beschik je nu altijd over betrouwbare, actuele en overzichtelijke bedrijfsinformatie van huidige én toekomstige klanten.

 

Hoe meer je weet over de bedrijven waar je zaken mee doet of wilt gaan doen, hoe beter. Op basis van betrouwbare informatie kun je betere, weloverwogen beslissingen nemen, waardoor je geen onnodig risico loopt.

Schat risico's beter in met kredietinformatie

Wil je bijvoorbeeld kunnen inschatten of een potentiële klant jouw facturen wel kan betalen? Dankzij de softwarekoppeling met Company.info beschik je over de actuele kredietinformatie van het betreffende bedrijf. Dit wordt gebaseerd op analyses van hun betaalgedrag in het heden en verleden. 

Zo zie je in één opslag wat het betaalrisico is als je met dit bedrijf in zee zou gaan. Hiermee kun je weloverwogen het besluit nemen om wel of geen zaken met diegene te doen. Zo minimaliseer je de kans op wanbetaling en loop je dus minder financieel risico.


Verlaag debiteurenrisico

Het hebben van actuele en betrouwbare kredietinformatie is dan ook een waardevolle aanwinst voor debiteurenbeheer en kan helpen om de financiële gezondheid van jouw bedrijf te verbeteren.

Zo kan kredietinformatie ook helpen bij het identificeren van potentiële problemen bij bestaande klanten voordat ze zich voordoen. Als je bijvoorbeeld informatie hebt over een klant die moeite heeft om op tijd te betalen, kun je proactief contact opnemen met de klant om de problemen op te lossen voordat ze escaleren.

Know your customer: weet met wie je zakendoet

Niet alleen de kredietwaardigheid van een (potentiële) klant is interessant om te weten als je op het punt staat een grote deal te sluiten. Andere vragen die invloed hebben op of je veilig en verstandig zaken kunt doen met een partij, zijn bijvoorbeeld: zijn er het afgelopen jaar veel bestuurswisselingen geweest? Zien de winst- en verliescijfers er een beetje rooskleurig uit? En is degene met wie je het contract sluit wel tekenbevoegd?

Ook dit soort bedrijfsinformatie speelt een grote rol in de besluitvorming om wel of niet met een partij in zee te gaan en is belangrijk voor debiteurenbeheer. Via de softwarekoppeling met Company.info kun je eenvoudig en snel belangrijke bedrijfsgegevens opvragen. 

Betrouwbare bedrijfsinformatie

Deze gegevens zijn actueel, betrouwbaar en volledig. Company.info maakt namelijk gebruik van tientallen bronnen, zoals het Handelsregister, de KvK, het Kadaster, Rechtspraak.nl en VWE. 

Het databedrijf vergelijkt en valideert die verschillende bronnen met elkaar en voegt extra unieke data intelligence toe voor een optimale kwaliteit van bedrijfsinformatie.

Uiteraard voldoen alle bedrijfsgegevens volledig aan de geldende wet- en regelgeving, zoals de AVG. 


Meer informatie?

Wil je meer weten over de koppeling met Company.Info en wat dit voor jou betekent? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Contact opnemen

 

Maak kennis met Anoek van der Riet

3 min read

Maak kennis met Anoek van der Riet

Paul van der Lee geeft het stokje van deze rubriek door aan Anoek van der Riet. Als brand marketeer is zij hét aanspreekpunt voor Diesis als het om...

Lees verder
Diesis trotste sponsor van hockeyteam

1 min read

Diesis trotste sponsor van hockeyteam

Diesis is sinds dit jaar trotste sponsor van het hockeyteam Dames 1 van de Vleutense club Fletiomare. Deze stap toont onze betrokkenheid bij de...

Lees verder
Ondersteuning SI 1.2 Peppol beëindigd

1 min read

Ondersteuning SI 1.2 Peppol beëindigd

Begin 2023 kondigde Peppol Nederland het einde van de ondersteuning voor het SI 1.2-protocol aan. De reden hiervoor is dat ook binnen het...

Lees verder