1 min read

Release Notes 4Exchange Sending: what's new?

Release Notes 4Exchange Sending: what's new?

We blijven onze software continu verbeteren en hebben de laatste tijd een aantal handige nieuwe features aan 4Exchane Sending toegevoegd. Deze helpen jou om meer grip te krijgen op het debiteurenbeheer en de uitgaande facturatiestroom. We zetten het voor je op een rijtje. 

 

Dashboards per dag

Naast de dashboards per kwartaal, maand en week, zijn er nu ook dashboards  per dag beschikbaar. Zo krijg je nog nauwkeuriger inzicht in het aantal verzonden facturen, de status, de (openstaande) bedragen en de gebruikte verzendmethoden.

Ook is het nu mogelijk om via de tegels door te klikken naar het onderliggende factuurscherm. 

Factuurgegevens verzamelen, verrijken en transformeren

Facturen importeren

Naast de bestaande manieren om factuurgegevens op te halen, is het nu ook mogelijk om een factuur in PDF- of XML-formaat te importeren.

Factuurgegevens transformeren in gewenst formaat

Factuurgegevens kunnen nu in nog meer gewenste formaten worden getransformeerd. (SI-)UBL, DICO en BIS3 waren al mogelijk. Daar zijn nu CXML (Ariba/SAP Business Network), Tungsten UBL en Tradeshift UBL aan toegevoegd.

PDF's automatisch uit DMS-systeem ophalen

Voor het verrijken van de factuurgegevens is het nu mogelijk om PDF-bijlagen automatisch uit het DMS-systeem op te laten halen. 

Netwerkadres aanpassen

Je kunt het netwerkadres voor e-facturen aanpasssen. Bijvoorbeeld het KvK-nummer wijzigen naar het BTW-nummer in het geval van een PEPPOL-ID.
 

Facturen versturen


Koppelingen met nieuwe netwerken

Diesis heeft weer een aantal nieuwe koppelingen met e-facturatienetwerken gerealiseerd. Je kunt vanuit het 4Exchange Sending nu ook verkoopfacturen versturen via de netwerken Tungsten, SAP Business Network (voorheen Ariba), Tradeshift en binnenkort ook via Coupa.

Uiteraard blijft het ook mogelijk om via PEPPOL en Basware Network facturen te versturen.

Terugmelding van netwerk over factuurstatus

Als je een factuur via één van de bovengenoemde netwerken verstuurt, krijg je realtime te zien wat de huidige status van de betreffende factuur is. Is deze aangekomen, goedgekeurd, afgewezen of al betaald?


Factuur opnieuw versturen

Als een factuur niet goed bij de klant is binnengekomen, dan kun je hem via 4Exchange Sending opnieuw versturen. Daar kun je desgewenst een andere verzendmethode en een ander verzendadres voor gebruiken. 

Debiteurenbeheer


Zoeken op ouderdom

In het overzicht van openstaande posten is het mogelijk om ook te zoeken op de ouderdom van de betreffende post. 

Bestandsarchief

Maak gebruik van het Diesis Archief

Je kunt facturen nu ook opslaan in het Diesis Archief op de beveiligde AWS server, naast de mogelijkheid om deze in een SFTP-omgeving of Sharepoint library te archiveren. 

Vragen? Neem contact op!

Heb je nog vragen over de nieuwe features? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden ze graag. 

Neem contact op


 

Maak kennis met Anoek van der Riet

3 min read

Maak kennis met Anoek van der Riet

Paul van der Lee geeft het stokje van deze rubriek door aan Anoek van der Riet. Als brand marketeer is zij hét aanspreekpunt voor Diesis als het om...

Lees verder
Diesis trotste sponsor van hockeyteam

1 min read

Diesis trotste sponsor van hockeyteam

Diesis is sinds dit jaar trotste sponsor van het hockeyteam Dames 1 van de Vleutense club Fletiomare. Deze stap toont onze betrokkenheid bij de...

Lees verder
Ondersteuning SI 1.2 Peppol beëindigd

1 min read

Ondersteuning SI 1.2 Peppol beëindigd

Begin 2023 kondigde Peppol Nederland het einde van de ondersteuning voor het SI 1.2-protocol aan. De reden hiervoor is dat ook binnen het...

Lees verder