1 min read

Maak kennis met Peter Kadiks

Maak kennis met Peter Kadiks

In deze rubriek maak je kennis met het team van Diesis. Ditmaal stellen we graag technisch consultant Peter Kadiks aan je voor.  

Peter woont met zijn vrouw en zoon (13) in Leiderdorp en is een techneut in hart en nieren. Máár, zo benadrukt hij met klem, hij voldoet niet aan het stereotype plaatje. Gekscherend zegt hij: “Ik word niet gelukkig als ik in mijn eentje in de kelder zit te programmeren, terwijl iemand af en toe pizza en koffie naar binnen gooit.”

"Ik word niet gelukkig als ik in mijn eentje in de kelder zit te programmeren."

Hij vindt klantcontact namelijk enorm belangrijk en geniet ervan om ingewikkelde technische zaken in begrijpelijke taal uit te leggen. Daarnaast wil Peter graag behulpzaam zijn. Of het nu gaat om jullie -de klanten- of om collega’s en vrienden: hij helpt iedereen uit de brand.  

Van implementatie tot onderhoud

Techniek en klantcontact komen mooi samen in zijn rol als technisch consultant bij Diesis. Zijn werk houdt namelijk in dat hij de software voor de betreffende klant volledig inregelt. Het technisch onderhoud dat daarop volgt, neemt hij ook graag voor zijn rekening.  

Peter heeft sinds zijn start bij Diesis in 2017 verschillende implementaties uitgevoerd, maar het merendeel van zijn tijd gaat naar één opdrachtgever. Het betreft een internationale organisatie die royalties aan artiesten uitkeert, waar Peter samen met een Diesis-collega het hele applicatiebeheer uitvoert. Momenteel gaan er bij dit bedrijf ieder kwartaal zo'n 200.000 complexe facturen door de software heen, dus het is niet bepaald een alledaags project.  

Voetbal en radiomaker

Naast techniek, heeft Peter ook een voorliefde voor voetbal. Lange tijd was hij bestuurslid en penningmeester bij een belangenvereniging voor voetbalscheidsrechters, terwijl hij zelf ook bij menig wedstrijd met fluit en kaarten de regels bewaakte. Hiervoor werd hij zelfs onderscheiden door de Koning! Recentelijk heeft Peter de voetbal verruild voor de bitterbal; hij volgt de sport alleen nog vanaf de zijlijn (of liever nog: de tv).  

Ook was Peter met enige regelmaat als sidekick te horen op een lokale radiozender, maar toen de host van de radioshow de overstap maakte naar de nationale radio, hing hij zijn koptelefoon aan de wilgen. 

 

bulb Leestip


Eerder in deze rubriek stelden we projectmanager Menno Rouffaer voor. 

>> Maak kennis met Menno

Menno_Rouffaer

 

 

Maak kennis met Anoek van der Riet

3 min read

Maak kennis met Anoek van der Riet

Paul van der Lee geeft het stokje van deze rubriek door aan Anoek van der Riet. Als brand marketeer is zij hét aanspreekpunt voor Diesis als het om...

Lees verder
Diesis trotste sponsor van hockeyteam

1 min read

Diesis trotste sponsor van hockeyteam

Diesis is sinds dit jaar trotste sponsor van het hockeyteam Dames 1 van de Vleutense club Fletiomare. Deze stap toont onze betrokkenheid bij de...

Lees verder
Ondersteuning SI 1.2 Peppol beëindigd

1 min read

Ondersteuning SI 1.2 Peppol beëindigd

Begin 2023 kondigde Peppol Nederland het einde van de ondersteuning voor het SI 1.2-protocol aan. De reden hiervoor is dat ook binnen het...

Lees verder