Case study Waterschap Aa en Maas

"Automatisering levert tijd en energie op"


Wat begon met ondersteuning op Unit4 Financials by Coda, werd later uitgebreid met het versturen én ontvangen van facturen via Peppol. Uiteraard inclusief koppeling met Unit4 Financials.
 

Neem contact op of Lees meer ervaringen

4CEE_header_scroll

Waterschap Aa en Maas onderhoudt en inspecteert dijken, zuivert 300 miljoen liter water en zorgt voor veilig, voldoende en schoon water. Dit doen ze voor zo’n 778.000 inwoners, bedrijven en de natuur in het oosten van Brabant. Het Brabantse waterschap vertrouwt op de ondersteuning van Diesis voor hun Unit4 Financials by Coda omgeving. Van consultancy tot projectmanagement en van technisch tot functioneel.  


Facturen via Peppol versturen en ontvangen

Toen er een behoefte ontstond om op een gebruikersvriendelijke en eenvoudige manier inkomende facturen vanuit Peppol te kunnen ontvangen, vroeg Aa en Maas wat Diesis daarin kon betekenen. Al snel werd besloten om met 4Exchange (voorheen DSP) de inkomende Peppol facturen te ontvangen en direct door te zetten naar Unit4 Financials. Hierbij gebruikmakend van ons Peppol Access Point.  

Omdat 4Exchange Sending ook de verzendende kant, dus de uitgaande facturen, kan verzorgen naar het Peppol netwerk, koos Aa en Maas ervoor dit ook direct te implementeren. En niet alleen voor de Peppol facturen, maar ook de facturen die via de mail in pdf-vorm verstuurd moeten worden. Waarbij er direct een terugkoppeling naar Unit4 Financials wordt gegeven dat de factuur is verzonden. Diverse standaardfunctionaliteiten, zoals het toevoegen van een bijlage aan een factuur, konden in dit geheel worden meegenomen. 

 

 
“Het levert tijd en energie op als je herhalende stappen niet met de hand uit hoeft te voeren” 
 
 


Voldoen aan eisen en wensen van debiteuren

Dankzij deze implementatie werden (semi-)handmatige acties overbodig en kan Aa en Maas voldoen aan de eisen en wensen van debiteuren. "Het levert tijd en energie op als je herhalende stappen niet met de hand uit hoeft te voeren", vertelt Karin Lemmen, Financieel Medewerker bij Waterschap Aa en Maas.  Dat daarbij ook automatisch bijlagen van facturen in Djuma (document management systeem) gekoppeld worden aan een factuur, is een belangrijke tijdswinst in dit proces.

Als meest recente oplossing binnen 4Exchange Sending verstuurt Aa en Maas nu ook de betaalspecificaties naar haar leveranciers, waarbij deze ook worden opgemaakt in 4Exchange. Dit blijkt een zeer brede toepassing, die voor Aa en Maas diverse voordelen oplevert. 

Wil je meer weten over wat Diesis voor jouw organisatie kan betekenen?

 
Neem contact op  of  Lees meer ervaringen