Rapportage

Visualiseer belangrijke KPI's met behulp van moderne Business Intelligence software.

Diesis is zeer ervaren in het inrichten van uitgebreide en inzichtelijke rapportages m.b.t. het order to cash of financieel proces.

4CEE_header_scroll

Om goed grip te kunnen houden op de optimalisatie van de verschillende onderdelen van je order to cash proces is het kunnen maken van een goede rapportage essentieel. Onze order-to-cash oplossingen bieden je alles wat je nodig hebt om (delen van) het O2C proces binnen jouw organisatie efficiënt en geautomatiseerd te laten verlopen. Maar zonder rapportage mogelijkheden ben je niet (goed) in staat om de juiste management- en stuurinformatie te achterhalen. Deze informatie stelt je in staat om knelpunten in het proces te herkennen en het O2C proces verder te optimaliseren.

Diesis heeft zeer veel ervaring met het inrichten van uitgebreide en inzichtelijke rapportages met moderne business intelligence tools, zoals Power BI. Hiermee ben je in staat om met een consistente en uniforme set aan data over de hele breedte van de organisatie te kunnen rapporteren. 

Rapportages maken met Power BI

Om je rapportages, grafieken en dashboards te verduidelijken voor alle medewerkers, kan het handig zijn om de cijfers visueel te maken. Dan is Power BI een goede oplossing.

Met behulp van Power BI bieden wij een volledig dashboard, waarin je in een oogopslag alle noodzakelijke KPI's in diverse grafiekvormen kunt bekijken en opvolgen.

Wat is Power BI?

Power BI is een moderne Business Intelligence tool gemaakt door Microsoft. Net als andere Business Intelligence tools is Power BI in staat om gegevens vanuit verschillende databronnen te combineren en weer te geven in een dashboard. Het verschil bij Power BI is dat deze gegevens visueel aantrekkelijk zijn gemaakt en dat de dashboards interactief opgemaakt kunnen worden.

Power BI maakt bijvoorbeeld gebruik van grafieken om de gewenste data weer te geven. Deze grafieken hebben de mogelijkheid om in te zoomen op de achterliggende informatie: informatie waarmee de grafiek gevuld is. Eindgebruikers kunnen dus verder inzoomen in de gegeven informatie.

De toepassing van Power BI

Power BI is systeemonafhankelijke software. Dat wil zeggen: de tool kan gekoppeld worden aan diverse databronnen en zo inzichtelijke dashboards creëren. Binnen de software kun je kiezen uit een lijst met standaard koppelingen, zoals Google Analytics, Salesforce, Facebook, Mailchimp, etc. Maar ook andere bedrijfsapplicaties als Unit4 Financials (voorheen Coda) en Diesis Billing zijn eenvoudig te ontsluiten. Hierdoor is Power BI breed in te zetten binnen een organisatie.

Power BI is zowel beschikbaar als on-premise- als cloudoplossing.

Implementatie en inrichting van Power BI

Power BI is een gratis tool wanneer je gebruikt maakt van Microsoft 365. Echter zijn de mogelijkheden met het gratis account beperkt wanneer u de gegevens wilt delen met andere accounts. U kunt tegen een kleine investering een abonnement afsluiten.

De implementatie van een dashboard in combinatie met bijvoorbeeld Unit4 Financials is binnen een paar dagen gedaan. Je kunt dus al vrij snel gebruik maken van de voor jou ingerichte rapportages.

Power BI in laten richten door Diesis?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Zo kunnen wij jouw wensen inventariseren en samen bepalen wat de beste opties zijn voor jouw organisatie.

Neem contact op

Contact opnemen