Case study | ONVZ Zorgverzekeraar | Continuous Release Unit4 Financials

brochure x

ONVZ is een organisatie zonder winstoogmerk. Het belang van haar verzekerden staat voorop. De afgelopen jaren is ONVZ fors gegroeid en werkt inmiddels onder meerdere labels. Unit4 Financials is een van de applicaties waarmee gewerkt wordt. Door de introductie begin 2020 van de Unit4 Financials continuous release, liep ONVZ twee grote releases achter. Daarom heeft ONVZ gekozen voor een upgrade naar deze continuous release. Aan het woord is Homar Owez, Senior technische applicatie beheerder bij ONVZ

“Een organisatie die doet wat er van ze gevraagd wordt. Het team staat voor je klaar en beschikt over zeer ruime ervaring met Unit4 Financials.”

De uitdaging van deze organisatie

“In de versie die op dat moment in gebruik was, zaten een aantal technische beperkingen. Bovendien kwamen uit een technische scan een aantal fouten en verbeterpunten naar voren. Verder bleek dat onze huidige versie (v13) niet uitwisselbaar was met andere systemen binnen het ONVZ applicatie landschap. Vandaar dat applicatiebeheer samen met het management en security de afweging heeft gemaakt of deze situatie acceptabel was of dat een upgrade gewenst was. Op basis van de uitkomst van deze afweging heeft ONVZ besloten dat een upgrade van Financials inderdaad gewenst was. Omdat Diesis al verantwoordelijk was voor het functioneel beheer hiervan binnen ONVZ was het dan ook voor de hand liggend om hen te betrekken in dit proces." aldus Homar.

Uitgevoerde werkzaamheden

ONVZ’s belangrijkste doelstelling was het tijdig en succesvol migreren van Unit4 Financials versie 13 naar de continuous release om zo technische zwakheden op te lossen. Homar vervolgt: “Tussen Unit4 Financials versie 13 en de continous release zitten weinig functionele verschillen voor ONVZ. Het technisch applicatie beheer daarentegen is stuk eenvoudiger geworden door de compacte software in de continuous release. Er zijn bijvoorbeeld minder servers nodig voor onderhoud en beheer van de applicatie en ook het deployen van de software gaat een stuk makkelijker dan voorheen. De acceptatie-oplevering ging volgens planning, er werd snel en kundig opgeleverd. Dat neemt niet weg dat wij toch tegen een aantal bevindingen aanliepen die verder onderzocht moesten worden. De consultants van Diesis hebben dit daadkrachtig opgepakt. Hoewel de
voortgang daardoor langzamer ging dan gepland, konden wij samen met Diesis een en ander onderzoeken en oplossen. De samenwerking daarin was erg prettig. Doordat leveranciers van ONVZ moeite hadden om de nieuwe interface tijdig te implementeren, liep de productie-oplevering vertraging op. Diesis stelde zich ook daarin zeer flexibel op. Samen is een nieuw live-gang moment bepaald.”

ONVZ over Diesis

Homar besluit: “Voor dit traject heeft ONVZ meerdere leveranciers aangeschreven. Vanwege de bestaande samenwerking en de opgedane ervaring met Diesis is ook voor dit traject voor hen gekozen. De consultants zijn stuk voor stuk deskundig en denken goed met ons mee. Zo kon er ook altijd snel geschakeld worden. Voor ONVZ zit de meerwaarde van Diesis vooral in de uitgebreide kennis van en ervaring met Unit4 Financials. Daar komt bij dat door de korte lijnen die bestaan tussen Unit4 en Diesis de bevindingen uit de uitgevoerde testen snel en naar tevredenheid konden worden opgepakt. Zo hebben wij écht gezamenlijk gewerkt richting het gewenste eindresultaat: een succesvolle upgrade naar Unit4 Financials continuous release.”

Meer informatie over onze manier van werken?

Neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag meer!
 

Bellen