Case study 

Jimmy Kok (Barentz): “Over het versturen van e-facturen wil je geen stress” 

 

Case study downloaden

brochure x

De ene klant ontvangt de factuur het liefst als pdf’je in de mail. De ander wil graag een e-factuur via Ariba, terwijl de volgende juist gebruikmaakt van het netwerk van Tradeshift.

Voor Barentz, de distributeur van ingrediënten en grondstoffen die wereldwijd duizenden klanten bedient, werd het steeds ingewikkelder om aan al die verschillende wensen en eisen op het gebied van facturatie te voldoen. Global Credit Manager Jimmy Kok zocht naar een partij die hen kon ontzorgen op het gebied van e-facturatie. Hij vertelt over hoe hij terechtkwam bij Diesis, over de samenwerking en over de resultaten van Diesis Billing. 

“Je wilt geen onnodige stress hebben over het versturen van facturen; het moet gewoon werken. Het is fijn dat we hiervoor op Diesis kunnen vertrouwen.”

Jimmy Kok, Global Credit Manager

Resultaten: soepele uitgaande e-facturatie

De grootste winst van de samenwerking met Diesis, zit ‘m vooral in het gebrek aan hoofdpijn. “Als een klant eenmaal is overgestapt naar e-facturatie via een netwerk, dan verloopt vaak alle communicatie via dat netwerk”, aldus Jimmy. “Je kunt dan niet meer even bellen of mailen, maar je moet in een portaal inloggen om te zien of de factuur goed is aangekomen. Dat lijkt handig, totdat je dit voor tweeduizend klanten in allerlei verschillende portalen moet doen.”  

Hij vervolgt: “Je wilt geen onnodige stress hebben over het versturen van facturen; het moet gewoon werken. Het is fijn dat we hiervoor op Diesis kunnen vertrouwen. Ik verwacht dat e-facturatie steeds belangrijker gaat worden de komende jaren, mede gedreven door strengere wet- en regelgeving. Daar willen we klaar voor zijn!” 

 

Wil je meer weten over e-facturatie bij Barentz?

Case study downloaden of Neem contact op