Stap over naar automatische facturatie

Meer weten? Download onze whitepaper. En respecteer mijn privacy.

Whitepaper-Automatische-Facturatie-van-Diesis

pijl-naar-links-gradient

 

Facturatieproces verbeteren 

Een efficiënt facturatieproces is cruciaal, want het beïnvloedt je financiële gezondheid. Snelle en acurate facturatie zorgt voor een stabiele cashflow, minimaliseert fouten en verhoogt de klanttevredenheid.

Kortom: verbetering is onmisbaar voor een gezonde organisatie. Helemaal omdat veel organisaties tijd, geld en energie verspillen aan factureren. 

Een gestroomlijnd facturatieproces verschaft helder inzicht in financiële transacties, waardoor besluitvorming verbetert. Bovendien minimaliseert het de administratieve last, wat efficiëntie bevordert en kosten verlaagt. Kortom, het verbeteren van het facturatieproces is cruciaal voor succes en groei.

Facturatieproces-binnen-het-Order-to-Cash-proces

Waarom facturatie automatiseren?

Er zijn meerdere redenen waarom facturatie automatiseren belangrijk is:

 1. Wettelijke Vereisten: Steeds meer landen, zoals Italië, Frankrijk en Polen, verplichten het gebruik van e-facturen voor overheidsgerelateerde transacties.

 2. ERP Beperkingen: Veel ERP- en boekhoudsystemen bieden geen ingebouwde ondersteuning voor e-facturering, wat leidt tot handmatige processen.

 3. Complexiteit: Bij grotere organisaties met uitgebreide financiële processen, zoals order-to-cash, ontstaat vaak complexiteit door grote volumes, meerdere valuta, administraties, talen en berekeningsmethodes, wat handmatig foutgevoelig is.

Het automatiseren van facturatie biedt een oplossing voor deze uitdagingen door efficiëntie te verhogen en naleving van regelgeving te waarborgen.

Elektronisch-en-automatisch-verkoopfacturen-verzenden

Automatiseren met dedicated software

Dedicated software voor facturatie-automatisering biedt voordelen ten op zichte van de beperkingen in ERP-software. Bestaande ERP- en boekhoudsoftware ondersteunen het order to cash proces onvoldoende, wat leidt tot problemen zoals:

 1. Beperkte functionaliteit: ERP-systemen missen vaak de gespecialiseerde functies die nodig zijn voor geavanceerde facturatieprocessen, zoals complexe berekeningen, meertalige ondersteuning en BTW-tarieven.

 2. Inefficiëntie: Handmatige facturatie is tijdrovend en foutgevoelig, waardoor organisaties geld en middelen verspillen aan repetitieve taken.

 3. Wettelijke naleving: Steeds meer landen stellen verplichtingen voor het versturen van e-facturen aan de overheid. Gebrek aan ondersteuning in ERP-systemen kan leiden tot nalevingsproblemen.

Dedicated software voor facturatie-automatisering biedt een geïntegreerde oplossing voor deze problemen, terwijl moderne software ook naadloze communicatie mogelijk maakt met aanleverende en ontvangende systemen via API's, waardoor verkoopfacturen in elk gewenst formaat naar klanten kunnen worden verzonden.

Meer weten? Download de whitepaper over geautomatiseerde facturatie

Waarom-factuurautomatisering-met-dedicated-facturatie-software

Facturatiesoftware voor mkb en Grootbedrijf

Dedicated facturatie-automatiseringssoftware is gunstig voor zowel het mkb als grote ondernemingen om verschillende redenen.

Ten eerste kan deze software volledig worden aangepast aan de specifieke behoeften en bedrijfsprocessen, wat het flexibel maakt voor organisaties van diverse groottes. Daarnaast biedt het uitgebreide functionaliteiten, waaronder debiteurenbeheer, kredietinformatie en risicobeheer, wat vooral voordelig is voor grotere ondernemingen.

Bovendien kan deze software omgaan met complexiteit, wat van pas komt bij grote organisaties met ingewikkelde order to cash processen. En ten slotte is dergelijke software flexibel en schaalbaar, wat betekent dat het kan meegroeien met de behoeften van de organisatie, ongeacht de grootte.

Automatiseren-van-uitgaande-factuurstroom-voor-complexe-facturatieprocessen

Voordelen automatisch factureren

 • Maak verkoopfacturen uniform en correct op.
 • Verrijk facturen met relevante klantgegevens.
 • Bepaal zelf elk gewenst verzendingsformaat (pdf, xml, ubl, etc.).
 • Stel zelf de verzendingsmethode vast (post, e-mail, facturatienetwerk).
 • Stel per debiteur het formaat en de type verzending in.
 • Kies uit diverse elektronische facturatie netwerken (Peppol, Tungsten, Ariba, Coupa, Basware Network en Tradeshift.)
 • Integreer met verschillende boekhoudsystemen, het is ERP-onafhankelijk.
 • Lever facturen sneller aan bij klanten wat zal leiden tot snellere betaling.

Meer weten? Download de whitepaper over geautomatiseerde facturatie

Automatisch-factureren-leidt-tot-snellere-betaloing