Case Study Steinweg

 

"Grip op geldstroom is grootste winst"

De van oudsher Rotterdamse specialist in op- en overslag heeft deze uitgaande factuurstroom volledig geautomatiseerd met behulp van Diesis.
Product owner Rene Schuring vertelt over de aanleiding, de resultaten én over de samenwerking met Diesis.

Neem contact op  of  Lees meer ervaringen

Logistiek dienstverlener Steinweg schiet de invoerrechten voor de klant voor en factureert deze achteraf pas door. Lange tijd moesten expediteurs deze facturen voor iedere inklaring handmatig opstellen en versturen. Dit kostte niet alleen zeeën van tijd, maar had ook een nadelig effect op het werkkapitaal en was lastig te controleren. 

“Ik vond het fijn dat we vanaf de start heel open en eerlijk konden sparren met Diesis. Hoe zou het automatische proces eruit moeten zien? Wat kan wel? En wat kan niet? In dit project heb ik vooral intensief samengewerkt met Rob. Een top consultant in mijn ogen.”

 

Resultaten: tijdswinst én grip op geldstroom

Of het project heeft opgeleverd wat Rene ervan had verwacht? “Jazeker, zo goed als honderd procent”, antwoordt hij direct. “Eerlijk gezegd was het in het begin best lastig om de rest van de organisatie mee te krijgen. Ondanks de overtuigende business case, zagen sommige collega’s in eerste instantie de toegevoegde waarde niet zo. Inmiddels is dat wel anders. Niet alleen heeft iedereen de automatisering volledig omarmd, ze zien er nu ook de meerwaarde van in. Zoals het feit dat we natuurlijk veel tijd besparen doordat niemand van de operatie zich nog bezig hoeft te houden met het handmatig opstellen van facturen. Zij kunnen zich nu bezighouden met nuttig werk in plaats van urenlang gegevens overtikken. Maar de meeste winst zit in de grip die we nu hebben op de geldstroom. Met dit soort serieuze bedragen, is dat goud waard.”

Wil je meer weten over automatische facturatie en de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem contact op  of  Lees meer ervaringen