Bedrijfsprocessen
optimaliseren

Automatiseer uw complete order to cash-proces.

Meer weten? Download onze whitepaper.

Download whitepaper

Bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen komt een hoop kijken. Allereerst zult u kritisch moeten te kijken naar hoe uw processen nu verlopen en op sommige punten zult u bepaalde processen zelfs aan moeten passen. Eén van de bedrijfsprocessen waar vaak veel optimalisatie mogelijkheden in door te voeren zijn, is het order to cash-proces.

Bedrijfsprocessen kunt u alleen optimaliseren door kritisch naar uw huidige processen te kijken. Vaak is er meer winst te behalen in uw order to cash-proces dan u denkt. Zoomt u in op de financiële processen, dan zult u zien dat een of zelfs meerdere medewerkers handmatige handelingen uitvoeren die veel tijd kosten. Tijd die deze medewerkers na een optimalisatieslag aan andere zinvolle (en voor hun mogelijk interessantere) werkzaamheden kunnen besteden.

Wat houdt het order to cash proces precies in?

Het hele proces van het ontvangen en verwerken van orders, tot aan de betaling van uw klant wordt ook wel het order to cash proces genoemd. Dit proces kent veel tussenliggende handelingen, die op hun beurt weer deelprocessen genoemd. Hieronder geven wij een opsomming van de order to cash deelprocessen die u kunt optimaliseren:

Hoe kunt u uw bedrijfsprocessen optimaliseren?

Wie wil optimaliseren, zal hier en daar moeten investeren. De verschillende deeloplossingen bieden u alles wat uw bedrijf nodig heeft om uw financieel management efficiënt en geautomatiseerd te laten verlopen. U zult zien dat de investeren in het automatiseren van het order to cash-proces zich snel terugverdient en dat het zelfs kostenbesparend gaat werken. Het in één keer automatiseren van het proces is een mogelijkheid maar u kunt ook beginnen met een aantal deelprocessen. Wij lopen ze samen even één voor één na:

Het proces voor kredietbeheer optimaliseren

Het blijft een complex proces: het inschatten van de kredietwaardigheid van een klant. Door de koppeling met de D-U-N-S® database die wij hebben ontwikkeld wordt dit periodiek gemonitord en ontsloten. Risico’s ziet u in één oogopslag op basis van uw ingestelde risicoprofielen. Dit hoeft u dus niet meer handmatig te doen.

Masterdata management

Het vastleggen en onderhouden van diverse dimensies (ook bekend als attributen), is bij veel onderdelen van het proces een ingewikkelde klus. Met de masterdata management oplossing kunt u een onbeperkt aantal dimensies vastleggen en daar kenmerken en eigenschappen aan koppelen. Welke medewerker welke gegevens in mag zien en/of wijzigen, regelt u allemaal via de rechtenstructuur. Zodat medewerkers zelf de benodigde gegevens kunnen bekijken wanneer nodig.

Contracten en orders vastleggen

Hoe legt u uw contacten en orders vast? De deeloplossing ‘Contracten en orders’ in onze Billing-software biedt u de mogelijkheid uw huidige ordergegevens te importeren en te verrijken. Dankzij facturatieregels en het aanmaken van contracten automatiseert u al een belangrijk gedeelte van uw orde to cash-proces.

Automatisering van de facturatie

Stuurt u nog altijd een handmatig een factuur na het leveren van uw product of dienst? Deze verkoopfacturen kunt u automatiseren, ook wanneer het gaat om een complexe uitgaande facturenstroom. Het automatiseren van dit procesonderdeel is zeer geschikt voor organisaties die beschikken over/bestaan uit:

  • Multi-company, multi-currency, multi-lingual en multi-character
  • Informatieverwerking uit verschillende software systemen
  • Complexe financiële bedrijfsprocessen
  • Veel verschillende prijsafspraken en calculaties
  • Grote volumes verkooporders/facturen

Lees meer over factuurautomatisering: Klik hier.

Bent u klaar voor optimalisatie?

Ziet u na deze uitleg ook mogelijkheden om met onze oplossingen uw bedrijfsprocessen te optimaliseren? Neem dan contact met ons op.

Of u nu uw gehele order-to cash-proces wilt optimaliseren of deelprocessen daarvan, wij adviseren u graag over de beste mogelijkheden voor uw organisatie.

Plan een adviesgesprek in

GettyImages-1132121143